Zvíťazil ten, čo pochopil

Pochopil len ten, čo chcel a mal čím.

Mnohí ľudia sú frustrovaní. Myslia si, že nie sú dostatočne úspešní, nedarí sa im v práci ani v osobnom živote. Nevedia sa nájsť. Majú pocit, že zlyhávajú v očiach iných ľudí. Túžia po obdive, ocenení a uznaní.

Dostavuje sa hnev a depresia. Na vine je systém, vláda, prezident alebo svokra.

Miesto toho, aby sa zmobilizovali, hľadali riešenie, našli v sebe skrytý potenciál, tak sa snažia príčiny ich neúspechu zvaliť na niekoho. Kohokoľvek.

Ľudia hľadajú zjednodušené riešenia. Skratky k úspechu. Lenže žiadna skratka neexistuje. Musíte zamakať a odmakať si to. Žiaden prezident vám vaše problémy nevyrieši, ani nebude zdrojom vášho úspechu alebo neúspechu. Ani Biden, ani Putin a ani Pellegrini.

Aj keby bol za prezidenta zvolený svätý Peter, tak vás nespasí. Spasiť sa musíte sami. Každý z nás je sám sebe spasiteľ. Mama vám pomohla naučiť sa chodiť, ale teraz už za vás chodiť nemôže. Treba sa poctivo učiť a snažiť sa byť v niečom konkrétnom užitočný. Niekto vie spievať, iný hrať futbal, bankárčiť, farmárčiť, piecť chlieb, stavať domy, učiť, liečiť alebo vynaliezať. Každý vie nájsť uplatnenie, užitočnosť a šťastie v niečom inom. Šťastie nenájdete vo vláde alebo magistráte na oddelení zbytočných záležitostí.

Ľudia strácajú pôdu pod nohami, strácajú kontakt s realitou. Na čo čakáte? Že vás niekto zamestná na úrade, v korporáte alebo neziskovke, a že vám budú bez použitia mozgových závitov padať pečené holuby do úst? Len tak, že budete papagájovať a omieľať niečo, čo od vás váš chlebodarca bude požadovať bez použitia vlastnej hlavy? Dá vám iba almužnu, a vy z toho postupne ohlúpnete.

Pozrite sa na to, ako dopadla spoločnosť. Ľudia boli schopní dva roky terorizovať vlastné deti, nechali ich nosiť nezmyselné rúška, poškodzovať im zdravie a obmedzovať ich detstvo, slobodu a rozvoj.

Až takto zblbla spoločnosť? Totálna strata životaschopnosti a duchaprítomnosti. Mnohí sa spamätali. Hovorí sa tomu aj liečba šokom. Pandémia a vláda Matoviča bola teda riadny šok. To by prebralo z hrobu aj faraóna. Mnohých ale zjavne nie.

Mnohí pôjdu takto zaslepene ďalej, budú zúriť, budú frustrovaní. Až kým sa sami nezomelú.

Ide o to, aby sa väčšina spoločnosti spamätala a tomuto tlaku odolala. Len potom sa bude mať lepšie a prežije.

                            Porazte svoju rezignovanosť a zvíťazte.

Čítaj tento článok na blogu Koncept


Návrat na všetky články



Značka
Veková skupina
-
Cena od-do
-