Zastavme špirálu násilia. Nielen v Palestíne

Pravidelne a koordinovane sú prinášané správy, ktoré svojim obsahom zvyšujú napätie v tábore Palestínčanov a aj na strane Izraelčanov. Sú to správy o násilí, obetiach a bezprávia páchanom jednotlivými stranami. Pod touto taktovkou sú koordinované aj útoky a provokácie. Podávané informácie nie vždy korešpondujú so skutočnosťou a majú veľakrát dezinformačný a manipulatívny charakter. Je to štandardná spravodajská hra s cieľom dosiahnuť požadovaný výsledok.

V tomto prípade sa jedná o zámer vytvoriť vojnový konflikt, ktorý by zachvátil čo najviac štátov. V extrémnom prípade môžeme hovoriť o 3. svetovej vojne.

Snažia sa vybičovať emócie ľudí tak, aby narastala nevraživosť medzi dvoma tábormi, až vyletí iskra, a oheň vojny je na streche. Toto je podstata mechanizmu vzniku konfliktov a vojen. Nikto iný, len ľudia dajú súhlas k vraždeniu ich samotných.

Tí, čo vojny plánujú a majú z nich prospech, si nedovolia zahájiť vojnu bez súhlasu ľudí. Toto si treba uvedomiť. Nakoniec, kto by v nich bojoval? Hitler sa mohol postaviť na námestí na debničku od banánov a vyziapovať koľko chcel ako pavián, keby ľudia nehltali všetko, čo natáral. Oni ho za to milovali, lebo hovoril to čo chceli počuť. Tým nechcem povedať, že to chceli všetci. A ani to, že Hitler nejakú vojnu plánoval. On bol len pajác, a tí čo to plánovali vtedy, plánujú aj dnes.

Keby ľudia všetkých národov chceli okolo roku 1936 mier, tak by žiadna II svetová vojna nebola. Rozumiete? NEBOLA!!!

Tak čo chceme teraz? Vojnu alebo mier? Ako sa pozeráte na jednotlivé strany? Máte ich za blížnych, alebo za šváby?

Ak sme normálni ľudia, tak žiadne dve strany nevidíme, ale vidíme len jedno ľudstvo. Náboženstvá nemajú ľudí rozdeľovať, ale spájať. Všetci uctievate toho istého Boha. A keď neuctievate...

                                               Ctite aspoň človeka, čiže seba.

Ľudstvo sa nesmie dať vyprovokovať k nenávisti a násiliu. Násilie plodí násilie. To je stará pravda.  Potľapkajú jedného po ramene, ty máš pravdu, musíš sa brániť, lebo si ukrivdený a bolo ti ublížené. A potom potľapkajú toho druhého a povedia mu to isté. Príde ďalší „dobrák“ a ponúkne im vojenskú a finančnú pomoc. Ako to skončí, keď nedostanú rozum? Masakrom. Ten čo im radil, podnecoval a investoval, má jackpot. Príkladov z histórie tu máme plné encyklopédie utrpenia. Ak si dva národy nedajú povedať, tak si dajú po papuli. Keď všetky národy, tak je z toho svetová vojna.

Nemci mohli prísť k rozumu pred vojnou ale aj počas nej. Mohli cúvnuť. Ale ak sa dala mašinéria do pohybu, tak sa ťažko zaraďuje spiatočka. Kedy pochopili? Pochopili vôbec aspoň nad troskami Berlína? A čo Ukrajina? O čom vypovedá prístup k tomuto konfliktu?

Vo svete sa strieda jedna vojna za druhou. Kedy si povieme dosť? Alebo si hovoríme, že táto je posledná a naša víťazná? Áno, takýchto víťazov sú plné cintoríny.

Tak čo ľudia? Už bolo dosť krvi, alebo ešte nie?

Uvidíme, čo zareve koloseum.

Čítaj tento článok na blogu Koncept


Návrat na všetky články



Značka
Veková skupina
-
Cena od-do
-