Západný svet žije na dlh. Krach je neodvratný

To nejde donekonečna. V jednom momente vám nikto nepožičia a čo potom? Európa aj USA si zvyknú dotlačiť peniaze bez hodnotového krytia, čím samozrejme strácajú na hodnote. Doteraz to ostatný svet kompenzoval tým, že za tieto papieriky dodával reálne hodnoty v podobe produktov a surovín, čím na to samozrejme doplácal poklesom životnej úrovne.

Minieme viac, ako zarobíme. Vládam, ale ani ľuďom to nepríde nijako zvláštne. Žijeme na prehlbujúci sa dlh, ktorý naberá ozrutných rozmerov. Míňame na zbytočnosti, nezmysly a nehospodárne s tým, že to niekto za nás vyrieši. Kto a prečo by mal? Za to, čo by mohlo stáť milión, zaplatíme desať. Neodbornosť, lajdáckosť a nepoctivosť. Potom nemáme na mosty, cesty, nemocnice alebo školy. Minimum investícií, ktoré by sa časom zúročovali.

V momente, keď vám už nikto nepožičia, lebo vie, že mu to nevrátite ani za desať životov, alebo nič nepredá za vaše zdevalvované peniaze, nastáva kolaps. Sme v pasci. Veriteľ si s nami potom môže robiť čo chce. Sme v jeho područí. Môže si človek požičať na dom a nesplácať? Nemôže, lebo oň príde, alebo musí pristúpiť na nejaké podmienky, ktoré sú pre neho nevýhodné. Stane sa závislým. Životná úroveň prudko klesá, a zároveň prichádzate o samostatnosť, slobodu, ale aj štát.

Jedine, že by ste niekomu namierili hlaveň na hlavu a ozbíjali ho. O to sa aktuálne hrá na Ukrajine. Hop alebo trop. Tento bezútešný stav sa rozhodli riešiť vojnou, starým zaužívaným spôsobom, ale tentokrát šliapli na hrable a rana do čela bude fatálna. Prehnitý a zmľandravený západ toho už nie je schopný. Zaostáva technologicky, produktivitou, morálne a aj duchovne. Vedia, že dohoda o mieri je pre nich koniec, a preto vedú  túto totálnu vojnu, ktorá znamená sebadeštrukciu a...

                                                            Pád západnej ríše.

Čítaj tento článok na blogu Koncept


Návrat na všetky články



Značka
Veková skupina
-
Cena od-do
-