Vojna v Palestíne. Konečná, vystupovať

To, že tam raz musí vypuknúť vojna, vedel už ten, kto štát Izrael zakladal.

Dovolíš niekomu postaviť stan vo svojej záhrade a on ti postupne chce zobrať dom. Za dobrotu na žobrotu.

Napätie, ktoré postupne narastalo a s ním aj vzájomná nevraživosť, by sa dali krájať nožom.  Obe strany sa na totálnu vojnu, kto z koho, dlhodobo pripravovali. Dvaja kohúti na smetisku nemajú šancu.

Je to stret dvoch svetov, alebo dvoch náboženstiev? Akých náboženstiev? Ktoré je bližšie k Bohu? Ak si niekto spraví z náboženstva biznis, tak potom to aj tak vyzerá. Aké zbrane ťa ochránia, ak vymeníš spravodlivosť a pokoru za nespravodlivosť a nafúkanosť.

Západné štáty vyjadrujú podporu. Vyziabnuté a morálne zdecimované štáty, ktorých náboženstvom sa stali peniaze a hlúposť. Je to rovnaké, ako keď vám niekto príde vyjadriť podporu na váš pohreb. Čo si robil doteraz? Prizeral si sa? V čase, keď sa dalo ešte niečo robiť a slušne sa dohodnúť, tak ste boli hluchí a slepí.  Prizerali ste sa na dennodenné bezprávie.

Zrútenie západného Babylonu je na dohľad. Svet sa transformuje.

Touto vojnou sa dovŕši obdobie stáročného chaosu, ktorý bol vzhľadom ku vývoju spoločnosti predpokladaný. Ako so sebou súvisia všetky vojny, ktoré sa odohrali v poslednom období? Súvislostí je veľa. Vo výsledku dochádza k postupnému oslabovaniu jedného systému, ktorý nahrádza nový. Dôjde k zmenám ekonomickým, politickým aj sociálnym. Nastane aj zvýšený pohyb obyvateľov niektorých krajín. Žeby aj smerom na Ukrajinu? A ako s tým súvisí Náhorný Karabach? Uvidíme.

Vzíde z tohto nové náboženstvo? Zmúdrelo už ľudstvo a poučilo sa dostatočne na základe všetkých tých krvavých vojen a utrpenia?

Zlyhali tajné služby? Nezlyhali. Keď sú príčiny na vojnu, tak vojna vypukne. Možno o všetkom vedeli, len nepočítali s tým, že sa pripravuje útok takéhoto rozsahu. Nakoniec politická situácia v Izraeli nie je ideálna, tak, ako mnoho iných záležitostí, takže vláda a tí čo stoja za ňou chceli posilniť svoju pozíciu. Rôznymi krokmi vyprovokovali tento útok, ktorý bude sústom, ktoré nezhltnú. Stiahne ich to pod vodu a spojencom dá poslednú ranu.

Železné srdce sa chcelo ochrániť pod železnou kopulou. Ľudia, ktorí utekali pred utrpením druhej svetovej vojny, zostali voči utrpeniu chladní? Nevzbudila vo vás súcit matka oplakávajúca zabité maloleté dieťa? Vyhnali ste ľudí z ich územia a ohradili ostnatým plotom ako psov?

Podelili ste sa bratsky ako deti jedného Boha? Uvidíme.

                                  Boh je na strane spravodlivejších.

Čítaj tento článok na blogu Koncept


Návrat na všetky články



Značka
Veková skupina
-
Cena od-do
-