USA. Nebezpečný (ne)spojenec

Akože spojenec a priateľ, ktorý si pre istotu u vás urobí vojenskú základňu, aby si vás poistil. Výpalník. Zdôvodňuje to vašou ochranou. Samozrejme. Takúto blchu v kožuchu majú všetci takzvaní spojenci.

Myslím, že počas 2. svetovej vojny sme boli s USA spojenci v boji proti fašistom. Tým fašistom, ktorí po vojne utiekli pred spravodlivosťou do USA. Keď bolo jasné, že skončíme v inom tábore záujmových skupín, tak nám pre istotu zrovnali so zemou Apolku, čo bola chemická továreň strategického významu ako dnešný Slovnaft. Upálili zaživa stovky obetí v samotnom závode. Bombardovanie americkými vrahmi, ktorí sa správali ako fašisti, prebiehalo aj na iných miestach Slovenska.

Začínajú vychádzať na povrch informácie, že plynovod Nordstream 2 zničili práve Spojené štáty na pokyn prezidenta Bidena. Kto iný by to mohol byť, keď nie medzinárodný policajt. Keby to bol niekto iný, tak by sme to mali na tanieri 24 hodín denne v správach, pretože pri dnešnej technike a možnostiach sa takáto operácia nedá zatajiť. Déjà vu.          

Od tohto lacného plynu záviselo fungovanie nielen nemeckej ekonomiky, ale aj štátov naňho napojených. Keďže lacný plyn do Európy neprúdi, tak hospodárstvo stagnuje, ceny všetkého prudko rastú a životná úroveň sa prepadá. Kto má z toho prospech? Naši kámoši v USA.

Spojitostí a súvislostí je samozrejme veľa. Celý kontext tu nechcem preberať, ale chcel som len vypichnúť takýto podstatný moment, ako je sabotáž strategického plynového potrubia. Teroristický čin. Napadnutie spojencov.

Takže milé USA. Konečná, vystupovať.

Čítaj tento článok na blogu Koncept

 


Návrat na všetky články



Značka
Veková skupina
-
Cena od-do
-