Umelá inteligencia UI, neexistuje

Inteligenciou disponujú len bytosti, ktoré majú dušu. Inteligencia je dar. Človek dostáva určitý čiastočný náhľad do univerzálnej, vesmírnej inteligencie, ktorá riadi existenciu a život vo vesmíre. Tento náhľad u človeka nepresahuje ani 0,01% z celkového rozsahu a ktorý zodpovedá jeho duševnej úrovni.

To, čo sa dnes nazýva umelá inteligencia, je v skutočnosti umelý intelekt. Umelý intelekt je nadobudnutý strojom, čiže niečím čo nedisponuje dušou.  Intelekt u človeka je súbor vedomostí a skúseností, ktoré nadobudol počas svojho života. Je to čisto rozumová záležitosť, ktorá je ešte závislá od vôle človeka a prostredia v ktorom sa rozvíja.

Každá duša, v závislosti od jej vyspelosti, disponuje určitými schopnosťami a danosťami. Okrem rozumu sú nimi svedomie, cit, dobrosrdečnosť, empatia, vôľa, húževnatosť a množstvo iných.  Tieto danosti môže človek počas života zdokonaľovať a tým sa aj duševne posúva na vyššiu úroveň.

Inteligencia je človeku dávkovaná v súlade s jeho duševnými schopnosťami a kvalitami tak, aby bola vytvorená rovnováha. V opačnom prípade by informácie a znalosti zneužil nesprávnym spôsobom, čo by spôsobilo jeho pád.

Intelekt, ale aj umelý intelekt, kvalitatívne nedosahuje ani 0,001% vesmírnej inteligencie. Nemôže ju tým pádom ani ohroziť. Človek, ktorý sa poddá umelému intelektu a súčasne ignoruje vesmírnu inteligenciu, je odsúdený na zánik.

Čo vlastne vedie človeka k rozvoju niečoho, čomu sa poddá a čo nakoniec ohrozí jeho život? Prečo odovzdá svoj osud do umelých rúk nejakého stroja? Je to neochota človeka žiť svoj vlastný život, rozhodovať sa, využívať a rozvíjať svoje schopnosti, rozširovať si obzory.

Prečo sa teda limitovať a uzatvárať do plechovej konzervy? Je to na každom z nás ako sa rozhodneme.

Veď nám bolo povedané. Bohovia ste.

Čítaj tento článok na blogu Koncept.


Návrat na všetky články



Značka
Veková skupina
-
Cena od-do
-