Trestný čin ohovárania zo strany novinárov

Stalo sa zvyklosťou, že v slovenskom, akože mainstreamovom  mediálnom priestore, sú označované články od rôznych autorov ako dezinformačné alebo konšpiračné.

Niekto napíše článok, v ktorom uvedie 1000 faktov a názorov, a potom nejaký novinár „bezmozgovec“, označí tento článok za dezinformačný alebo konšpiračný bez toho, aby uviedol čo i len jeden argument alebo dôkaz o tom, že ktorá informácia v článku je nepresná, skresľujúca alebo klamlivá. 

Samozrejme že nič nespochybnia, pretože ani nemajú čo. Rozumný človek vie posúdiť s čím v článku súhlasí alebo na čo má iný názor. Taktiež sa určité informácie môžu ukázať ako pravdivé až postupom času, keď pravda vyjde navonok.

Takto si novinár myslí, že je krytý pred tým, že niekto poukáže na to, v čom autora obvinil z klamstva neoprávnene.  Krytý je, ale len pred čitateľom, ktorý je rovnaký hlupák a zloduch ako on sám.

Tieto papagáje sa snažia dehonestovať a umlčať ľudí, čo prinášajú iné informácie ako tie klamstvá, ktoré šíria oni.

Trestný čin ohovárania:

Pod­ľa § 373 ods. 1 Tr. zák. kto o inom ozná­mi nep­rav­di­vý údajkto­rý je spô­so­bi­lý znač­nou mie­rou oh­ro­ziť je­ho váž­nosť u spolu­ob­ča­nov, poš­ko­diť ho v za­mes­tna­ní, v pod­ni­ka­ní, na­ru­šiť je­ho ro­din­né vzťa­hy ale­bo spô­so­biť mu inú váž­nu uj­mu, pot­res­tá sa od­ňa­tím slo­bo­dy až na dva ro­ky.

Čítaj tento článok na blogu Koncept


Návrat na všetky články



Značka
Veková skupina
-
Cena od-do
-