Tieto voľby zásadnú zmenu neprinesú

Chceme zmenu, ale zmeniť sa nechceme?

Môžeme čakať. Všetci ľudia idú po starých vychodených chodníčkoch, železná košeľa a skostnatenosť starých spôsobov nepustí. Bojíme sa, že zmena môže byť bolestivá, pričom zmena spočíva vo vystúpení zo zotrvačnosti nášho myslenia a konania.

Špekulanti sa už začali hmýriť.

Parí sa im z hlavy. Kalkulujú, prepočítavajú, spočítavajú, násobia a rozdeľujú. Spájajú sa, delia, preskupujú, dohadujú, hádajú, klamú, mlžia a taktizujú. Ide im o veľa, o peniaze. Investujú do volieb, predvolebných klamlivých kampaní s cieľom milión násobného zúročenia a okradnutia občanov.

Koľko by kandidovalo zo súčasných superhrdinov parlamentu, keby už nemali možnosť rozhodovať o peniazoch a mali by pracovať za spravodlivú mzdu? Keby si ľudia hospodárili s peniazmi sami? Obávam sa, že pre drvivú väčšinu by už práca v parlamente nebola to pravé orechové. Parlament by osirel. Národovci a spasitelia by sa vyparili. Niektorí by ochoreli, ďalší by mali niečo iné na práci a iní by vlastne na to ani nemali kvalifikáciu.

Takže teraz povyliezali, povypadávali ako kostlivci zo skríň. Na staré, duté a naduté hlavy si nasadili nové masky. Nový imidž, marketing a program. Treba získať body na pálčivých témach, čo najviac a najlepšie oklamať a obalamutiť voliča. Na staré ničnerobenie, zle robenie, klamstvá a kradnutie sa už zabudlo? Nemalo by sa. Išli sme od desiatich k piatim a takto sa dostaneme ku trom. Myslíme si, že koniec, krach a katastrofa je ďaleko? Nie, nie je. Je celkom blízko a za rohom. Stačí sa pozrieť k susedom.

                                      Každý má zmenu akú si zaslúži.

Čítaj tento článok na blogu Koncept


Návrat na všetky články



Značka
Veková skupina
-
Cena od-do
-