Tichý plač detí z táborov smrti

Kryješ, obhajuješ alebo podporuješ fašistu? Si fašista.

Verili by ste, že v Európe existuje štát, kde sa verejne uznáva a propaguje fašizmus, už minimálne viac ako 20 rokov? Zdá sa vám to nemožné? Mali sme pocit, že táto téma je v spoločnosti uzavretá, veď každý náznak fašizmu sa zdal byť okamžite potieraný. Stačilo len, že ste si nechtiac spravili na tričku fľak od zmrzliny podobný hákovému krížu, a ihneď ste sa ocitli vo svetle reflektorov, či to náhodou nebol zámer. A zrazu toto. Potetované telá fašistickými symbolmi, nášivky a iný materiál propagujúci fašizmus. Fašisti ako národní hrdinovia.

Nejde mi to do hlavy, že si toho nikto nevšimol. Veď ak niekto niekde na námestí, nechtiac šliapol nejakému aktivistovi z neziskovej organizácie na nohu, tak sa tam ihneď objavili televízne štáby z celého sveta, dokonca až zo samotného veľkého New Yorku. Chápete to? Svet je pretkaný tajnými, bezpečnostnými a spravodajskými službami, ktoré sú napojené na média, novinárov a politikov. Sú všade a vedia o všetkom, vrátane organizovaného zločinu.

100 000 000 obetí druhej svetovej vojny sa v hrobe obracia. Ale tu a teraz nikto ani brvou nehne? Nikto na to nepoukáže?

Ako sa človek pretvorí na fašistické monštrum? Ako sa fašizuje určitá časť spoločnosti? Každý človek má k tomu iné predpoklady. Rozhoduje rozum, cit, svedomie, dobrosrdečnosť, hnev, zákernosť, zloba, zlomyseľnosť. Týchto faktorov je podstatne viac ako som uviedol a ich kombináciou vzniká výsledný efekt. Ak negatíva výrazne prevážia pozitíva, neblahý výsledok sa dostaví. Spoločnosť sa pochopiteľne skladá z jednotlivcov, ktorí tvoria jej výsledný obraz.

Fašizmus je výsledok duchovného úpadku, jeho najnižšia úroveň. Kde absentuje úcta k stvoreniu, životu, človeku, spoločnosť je atomizovaná, rodina a rodinný život stratí pre ľudí význam, človek sa odcudzí všetkému a všetkým a postupne zvlčie. Čím sa to stane? Nedobrou výchovou a nedostatkom kvalitne stráveného času v rodinách, nastavením nesprávnych hodnôt, nevhodnou alebo žiadnou komunikáciou, nekvalitným vzdelaním, vplyvom zlých vzorov a autorít, spoločenského prostredia, spôsobu zábavy, kultúry, hudby, filmov, správ a v neposlednom rade počítačových hier a internetu. Záleží aj od doby, ktorú posudzujeme. Určite som nespomenul všetko, ale ak jednotlivec a spoločnosť tieto prvky, faktory, vplyvy a deje zanedbá a nepracuje na nich, tak postupne dôjde k vymytiu mozgu a duchovnému úpadku.

Z človeka sa stáva zombie, čiže fašista.

Dalo sa to nevidieť, dali sa nevidieť trpké plody tohto procesu trvajúceho desiatky rokov? Bolo ich vidieť, na svetlo prenikali informácie a dôkazy, ktoré by mali dať bytosť, ktorá si hovorí človek, do pozoru. 

Keď sme o tom vedeli, tak prečo sme mlčali?

Dôkazov bolo veľa už pred viac ako piatimi rokmi. Boli a sú ich plné vagóny, ako tie, ktoré zvážali ľudí do koncentračných táborov. Množstvá materiálov, svedectiev, hrobov aj masových hrobov obetí, ktoré zahynuli rukami fašistov, tiel detí, ktoré už nemajú strach o seba.

                                               Detí, ktorých duše plačú nad nami.

Čítaj tento článok na blogu Koncept


Návrat na všetky články



Značka
Veková skupina
-
Cena od-do
-