Stávka s Bushom o milión

Jedného dňa zdvihnem telefón a volám Georgeovi. Mal celkom dobrú náladu, samozrejme bez alkoholu a ja som bol tiež v pohode. Hneď potom, ako sme len tak zo zvyku prehodili zopár vtipov o Hillary, mu hovorím: Ty George, ako sa ti podarilo všetkých presvedčiť, že to, čo odpálilo dvojičky, boli lietadlá? Veď sa tam z nich nenašli žiadne trosky. Chápeš? To proste hlava neberie. Žiadne trosky z lietadla, ale pas domnelého únoscu ležal na ulici nepoškodený. To nevymyslíš.

Viem, že máte bežného občana, hamburgerového konzumenta, dobre zmapovaného. Ale toto? Veď nemôžu byť predsa všetci tak blbí. Štatisticky to nevychádza. Takáto blbosť by len tak niekoho nenapadla. Aha, tak to bol tvoj nápad. Hm, tak to by sedelo.

Nakoniec stratégia je to dobrá. Musíš to tak pritiahnuť za vlasy, aby ťa nikto nepodozrieval, že si to ty vymyslel. Ľudia si povedia: Veď toto sa nedá vymyslieť, to by nedal dokopy ani najväčší hňup. A vidíš dal, a prešlo to. Si fakt hlava.

Takto si to celé predstavujem a rekapitulujem, zamýšľam sa, nejako sa to snažím pochopiť a na to mi George hovorí. Ale to boli naozaj lietadlá. Na chvíľku som zamrzol, čakal som či nevybuchne smiechom, ale na druhej strane zostalo vážne ticho. Hovorím mu, neblázni, veď ja nie som z FBI. On si však trval na svojom. Tu sa potvrdilo porekadlo, že tisíckrát opakovaná lož je pravda.

Ten nápad vyšiel od neho. Po hodnej chvíľke doťahovania mi navrhol. Ak neveríš, tak sa stavme. O čokoľvek, aj o milión. V Amerike máme kopec takých mrakodrapov na odstrel, a každé druhé lietadlo je už aj tak na odpis. Dám to na starosť Cheneymu. Je na dôchodku, nudí sa a chýba mu, že už dávno nevyviedol nejakú koninu.

Ty George, beriem to. A keď tam nájdeš môj pas, ktorý do lietadla vložím osobne, máš u mňa melón navyše. No a počkaj, kto ho bude riadiť. Nechaj to na mňa, zavolám Hillary, Bill bude rád.

Stávka znie jasne. Mrakodrap musí padnúť, z lietadla sa nenájde ani skrutka. Jedine môj pas na chodníku.

                                      Inak je milión rokov v base tvojich.

Čítaj tento článok na blogu Koncept


Návrat na všetky články



Značka
Veková skupina
-
Cena od-do
-