Slovensko ponorené do šedi a šerednosti

Kto ho tam ponára? Slováci.

Skúste hádať, čo sa premietne v hlave priemerného Slováka, keď zbadá úspešného človeka, napríklad v novom, zaujímavom a nevšednom aute. Ak ste tipovali, že ho označí za zlodeja a mafiána, tak ste uhádli. Je to tá prvá vec, čo ho napadne, okrem toho, že sa mu v hlave vzbúria tie jediné dve mozgové bunky, ktorými disponuje a zaleje ich zlosť a závisť.

Čo nosí v tej sprostej hlave? Čo sa mu v nej odohráva? Kto to vie? Nevadí, keď mu zdochne koza, hlavne, že zdochla aj susedovi. Najlepšie by bolo preňho, keby všetci jazdili na šedých, hrdzavých škatuliach. Vtedy by mu bolo najľahšie na duši.

Netvoríme, nezlepšujeme a nesnažíme sa, radšej neprajeme a závidíme, a preto to tu tak šeredne vyzerá.

Normálneho človeka úspešní ľudia inšpirujú a pekné veci akéhokoľvek druhu nadchýnajú. Sú preň motiváciou. Netvrdím, že je najväčším šťastím mať všetko na svete, ale každý človek sa môže pousilovať a o veci, ktoré mu stoja za to, zabojovať. Niečo dosiahne a niečo nie. Nič sa nedeje. Nemusí preto zostať zatrpknutý.

Formy a prejavy ventilovania frustrácie sú rozmanité. Zlodej kričí chyťte zlodeja.

Ukážkovým reprezentantom závistlivcov a hlupákov, je istý pán Hašek. Ako športovca som ho mal rád a dosiahol v živote excelentné výsledky. Keď som ako chlapec chodieval na hokej, tak dokonale divákom brnkal na nervy a tí ho častovali urážlivými pokrikmi “Hašek-šašek“. Nie som za takéto prejavy, ale asi na tom niečo bolo. Teraz sa tento pán stavia do role sudcu a rozhoduje, kto by mal hrať hokej a kto nie. Nejaké dôvody si na to vymyslel.

Ale skutočnosť je taká, že hlavným motívom je závisť, hlúposť a nenávisť.

To som si pre hlavnú postavu odbehol do susedného Česka, ale vráťme sa naspäť domov. 

Ako sa k moci dostal Matovič?

Krvilačnému ľudu sľúbil, že pochytá všetkých zlodejov. Debilom bolo pri tom jedno, že pod zlodejmi myslel aj ľudí, čo zarobili poctivo.  No a tak ho zvolili. A čo urobil on? Na hulváta nás všetkých oholil. Zaslúžili sme si niečo iné? Nezaslúžili. Okrem toho, že je to bezcitný hlupák, tak má nos na bezcitných hlupákov. Prečo by ľudí neošklbal, keď sú nespravodlivá svoloč.

Čítaj tento článok na blogu Koncept


Návrat na všetky články



Značka
Veková skupina
-
Cena od-do
-