Sláva! Je koniec klimatickým zmenám

Všetci sme si vydýchli, že je to za nami. Triasli sme sa strachom, že sme premnožení. Nikto nevedel, kto je tu navyše. 
 
Rôzne ekologicko, trúbologicko, zeleno, ružové katastrofálne plány ako elektromobilita,  nás prenasledovali ako nočná mora. 
 
Takmer už hrozilo, že farmári nebudú môcť chovať dobytok a pestovať zeleninu. O mäse sa nám už pomaly mohlo len snívať. Fabriky, ktoré zamestnávajú a živia milióny ľudí, boli v ohrození. Kúriť a svietiť sme začali len sviečkami.
 
Náhle nastal zlom.
 
Teraz, keď si naša civilizácia dovolila v púšti postaviť 7 nádherných klimatizovaných štadiónov, zo ziskov nám predávanej ropy, ktoré budú po šampionáte rozobrané, lebo tam nikto futbal nehráva, pri výstavbe ktorých zahynuli stovky robotníkov, čo samozrejme všetci dopredu vedeli, pretože vykonávať túto otrockú prácu pri 50-stupňových horúčavách nejde bez poškodenia, alebo fatálneho zlyhania zdravia. Veď takto sa tam stavia všetko a ľudia hynú. Robotníci tam dreli mesiace v extrémnych horúčavách a teraz si môžu fanúšikovia vychutnať 2-hodinový zážitok náročného zápasu svojich hviezd na klimatizovanom štadióne a pri tom vyjadriť svoje rozhorčenie nad nedodržiavaním ľudských práv. Svet paradoxov, alebo imbecilov?
 
Starosť niektorých tímov o farbu kapitánskej pásky je priam dojemná. Ako kompenzáciu za uhlíkovú stopu, si každý hráč kúpi elektrické SUV pre seba aj manželku alebo priateľku.
 
Šialený svet sa opäť dobre baví. Nech žije Koloseum.
 
 

Návrat na všetky články



Značka
Veková skupina
-
Cena od-do
-