Šibal Fialka sa vyfarbil. Alebo vlastne ani nie

Pointa sú prachy.

Tvár má ako figurína z múzea voskových figurín. Spoza okuliarov pomrkávajú jeho šibalské očká. Mnoho ľudí mu za všeličo možné nadáva. Hlavne kvôli životnej úrovni a preto, že sa chcú mať lepšie. Ale aj on sa chce mať lepšie. On robí len to, z čoho má benefity. Tak, ako väčšina obyvateľov.

Bez kúska citu, empatie a rozumu pozerá na volov, pardon voličov, ktorí na neho ziapu, pritom by mnohí na jeho mieste robili to isté. Oni v podstate aj robia to isté, len na inom mieste a teda aj v rozsahu, aký je im umožnený. Ak chodia do práce, tak len preto, že musia, a ostatní ľudia sú pre nich len zdrojom príjmu. Tak, ako pre Fialku.

Peniaze, peneži, peníze.

Prečo by mal niekto vystupovať voči vojne? Veď je to biznis. Funguje na tom celá štruktúra v štáte. Ľudia zo všetkých oblastí spoločenského života. Politika, médiá, kultúra, obchod, školstvo, zdravotníctvo, štátna správa. Všetko so všetkým súvisí. Myslia si, že čím viac peňazí natečie do štátu, tým sa bude mať každý lepšie. Jeden zarobí na zbraniach, iný na propagande a všetci si zase u niekoho kúpia byt, auto, hodinky alebo im pán doktor niečo vybaví. Chápete?

Ale keď nebudú spravodliví, tak sa lepšie mať nebudú. Akými zbraňami bojuješ, takými padneš. Ako sa do hory volá, tak sa z hory ozýva.

A svedomie? Aké svedomie? Veď pred ním si to nejako zdôvodním, niekto mi poskytne dôkazy a informácie, ktoré potrebujem na zakrytie svojho egoizmu a bezcitnosti. To, že tam niekde umierajú ľudia? Hľadať pravdu? Dajte mi pokoj, veď to mám zdôvodnené.

Ruka ruku myje a každý sa vyfarbuje.

Čítaj tento článok na blogu Koncept


Návrat na všetky články



Značka
Veková skupina
-
Cena od-do
-