Psi štekajú a karavána ide ďalej. Protesty plechových zajačikov

Plechového zajačika stačí len kľúčikom natiahnuť, pustiť ho, a ten sa ihneď vydá na pochod a hlasito pri tom bubnuje.

Nemá na to žiaden racionálny dôvod, stačí mu impulz od majiteľa. Niekedy je v skrini odložený aj niekoľko rokov a spokojne tam čaká na ďalší povel. To, že by mu mohol dom padnúť na hlavu alebo ho zachvátiť požiar, mu je ukradnuté. Ani to im nevadilo, že sme boli jednou nohou v epicentre jadrového konfliktu.

On je len jednoúčelový plechový zajačik, ktorý po natiahnutí bubnuje a protestuje, teda vlastne pochoduje. Kovový strojček s plechovým srdcom. Stačí mu kvapka oleja na strojček a kvapka na účet.

Nikdy som nemal predstavu, koľko takýchto zajačikov máme v republike. Až teraz, keď vyšli do ulíc. Rozumiete, že až teraz? Doteraz bolo všetko v poriadku, a preto boli v kľude, lebo im ich majiteľ nedal príkaz. Ich pán bol nad mieru spokojný, pretože miera akou sme strácali slobodu a pôdu pod nohami, bola postačujúca.

Vyjdú do ulíc a nikto nevie prečo. Nájdu si nejaký dôvod, ale to, že za posledné štyri roky bolo takých dôvodov milión a miliónkrát závažnejších, ich netankuje.

Korunku tej celej fraške dáva transparent Fico do basy. To je čo za úroveň? Čo ste boli štyri roky v kóme? Nie, pardon neboli, len vás nikto nenatiahol kľúčikom. Po tom, čo sa ho snažili dostať do basy už aj za domyslené, vymyslené a vykonštruované dôvody, mi to príde ako dôkaz vašej amorálnosti, nekonečnej hlúposti a primitívnosti. Keď máte dôkazy, tak ich vytiahnite a keď nemáte, tak sa správajte slušne, pokiaľ nie ste len obyčajná lúza.

Okrem toho, že napádate niekoho, kto ide postaviť na nohy toto zbúranisko, ktoré nám tu zanechala predchádzajúca anarchistická skupina, tak čo vlastne navrhujete? Aké máte riešenie a koho navrhujete? Hocikoho, na koho ukáže majiteľ kľúčika. Aj keď to bude nemastný a neslaný mumák, čo sa nevie vykoktať, ani zopakovať to, čo mu nadiktujú? Radšej nech ide budovať cyklopruhy a ja si radšej pre istotu kúpim horský bicykel.

Nie, určite sa nedá spať na vavrínoch. Aj keby sa mohlo zdať, že títo kostlivci vypadnutí zo skrine nemajú šancu, tak to netreba podceňovať. A blížia sa nám prezidentské voľby. Boľševické médiá už začínajú ľudom masírovať mozgy a podsúvať, ktorý by bol lepší kandidát, a ktorý má väčšiu šancu. Ani jeden, ktorého tam pasírujete, vy plechové hlavy. Bača z Očovej je schopnejší, slušnejší a čestnejší ako tí vaši.

Nikto netvrdí, že táto vláda je ideálna a bez chyby, ale je to maximum, čo sme v súčasnosti mohli dosiahnuť.

Vládu treba podporovať, kontrolovať aj kritizovať. Ale nie zákerne jej podrážať nohy.

Je dôležité urobiť poriadok. Zatiaľ ubehlo málo času, aby sme videli výsledky. Ak sa niečo podcení alebo zvíťazí politická korektnosť, tak potom príde zemetrasenie, ktoré už môže mať oveľa fatálnejšie následky. Takto sa fungovalo doteraz. Ruka ruku myje a potom to niektorých žiaľ stálo život. Tí, ktorí veci nedotiahli, prehliadali, neriešili, podcenili, tolerovali alebo zobchodovali, nech si spytujú svedomie. Treba rázne, razantne ale spravodlivo.

A už mi len zostáva na záver popriať Vám šťastný Nový rok 2024 a aj pokoj od plechových zajačikov.

Poznámka. Najväčším výrobcom bubnujúcich plechových zajačikov na svete je firma Soros a syn. Najnovší model sa volá plechová Zuzka s ružovými uškami. Kontakt: steel.rabbit@soros.family.us.

Čítaj tento článok na blogu Koncept


Návrat na všetky články



Značka
Veková skupina
-
Cena od-do
-