Progresívny človek seba nenazve progresívnym

Rovnako, ak by niekto seba prezentoval ako múdreho, ihneď by bolo každému jasné, že je poriadny hlupák.

O tom, či je niekto rozumný si ľudia urobia uzáver sami na základe toho, ako sa človek správa, čo hovorí a ako koná. Inými slovami, strom poznáš po ovocí.

Ak seba označím za progresívneho, tak potom tí ostatní sú čo? Spiatočníci? Niečo tu zapácha, myslím že je to pýcha a tá predchádza pád.

Konkrétnym príkladom z tohto progresívneho prostredia je naša prvá dáma. Sladké úsmevy a rečičky, ale výsledný efekt žiaden. Respektíve, pošliapané ľudské práva, hájenie cudzích záujmov pred slovenskými, prudké zhoršenie životnej úrovne Slovákov počas jej úradovania. Všetko bolo a je dôležitejšie ako Slovensko. Toto je vzor hodný nasledovania pre progresívcov. Ozaj, kto z PS vôbec za niečo kritizoval prezidentku? Nikto a za nič? Výborne, čiže podľa vás bolo všetko super? Naozaj? Zvláštne, taká dokonalosť.

Je nám jasné, že by ste robili to isté, ak nie ešte horšie.

Vakcína je sloboda? Nebola. Fajn. Aj keby sme tomu uverili, že ste to pani prezidentka na začiatku nevedeli, tak ale potom nám tu chýbajú dodatočné otázky a vysvetlenia. Alebo už sa k tomu nechcete vracať? Prečo? Nie je to pohodlné? Prišlo by sa na niečo, čo nebola pravda? Ale veď mnohých ľudí to stálo život, zdravie, živobytie. Nevadí? Ak by vám na Slovákoch záležalo, tak by ste o tom hovorili od rána do večera.

Pani progresívna prezidentka. Podporovali ste teror páchaný na Slovákoch?

Zaplatili sme za to strašidelnú cenu v podobe zbytočných strát na životoch, ekonomických škôd, zničenom podnikaní, obmedzovaní práv a slobôd, nemožnosti detí prežívať slobodne a prirodzene svoje detstvo. Skrývate sa za odborníkov, ktorých ste obhajovali a odborníkmi neboli? Tak sa stretnite teraz s tými, ktorých ste verejne dehonestovali a ktorých tvrdenia sa ukázali ako pravdivé.

Podpora režimu na Ukrajine, ktorý oslavuje fašistov ako národných hrdinov? Podporujete fašistov a tvárite sa, že bojujete proti fašizmu? To vážne? Tak, ako nie sú svätí Rusi, nie sú ani Ukrajinci. Koho je to chyba, že sa nevedia desiatky rokov dohodnúť? Naša? A dá sa s nimi vôbec dohodnúť? Pozrite sa na žalobu, ktorú na nás teraz podali. Veď takto egoisticky sa správajú odjakživa. Vidia len seba, nikto iní neexistuje, len oni. Pomáhame im, a za dobrotu na žobrotu.

Ďakujeme vám Ukrajinci. Trikrát sláva vášmu egoizmu.

Myslíte si, že sme slepí? Dostávali ste od Rusov skoro zadarmo suroviny a postupne vám bolo stále málo. Nároky na iných a na seba žiadne. Dávajte, dávajte, lebo my sme veľkí... Čo? Nevedeli sa dohodnúť, lebo sú veľké mamuty. Stačí sa pozrieť na toho zeleného a máte dosť.

Na svete nie je toľko peňazí, koľko sú Ukrajinci schopní minúť.

Podporujete fašistov tým, že uvalíte na Slovákov sankcie, ktoré prudko znížia ich životnú úroveň? Prudký rast cien energií, potravín.

Ešte jedna perlička. Keď bývalý minister obrany pán Naď zahlási, že nemáme čím a kým brániť hranice proti migrantom a ešte sa pri tom tvári udivene, že čo si to vlastne myslíme, keď chceme brániť hranice. Rozumiete? Minister zodpovedný za obranu štátu, nemá predstavu o tom, ako chrániť štát pred utečencami s igelitkami a v šľapkách. Aký papierik? Nevieme kto si, nie si preverený, tak čakaj alebo marš nazad odkiaľ si prišiel. Hneď by si to migranti rozmysleli, či to budú skúšať cez Slovensko. Keby dnes prešla cez hranice celá tanková rota, tak si ju nikto nevšimne. Tomu sa hovorí bezpečnosť typu, zachráň sa kto môžeš. Však, pani vrchná veliteľka. Keby nad tou predlhou hranicou poletovalo aspoň päť hračkárskych dronov, tak by sme to mali viac pod kontrolou. Pohyb na hraniciach sa dá ľahko a lacno monitorovať.  To by ale niekto musel chcieť, že? Lenže nechce a aj tak ich vozia v dodávkach, aby sa náhodou nenachodili. Celá tá akcia je vopred dohodnutá. Aj to bol jeden z dôvodov naťahovania času s predčasnými voľbami. Teraz sa už len hrajú na nesvojprávnych.

 A pán Sulík ide Maďarsko, ktoré pre ochranu hraníc urobilo 1000 krát viac ako celý Schengen, vylučovať zo Schengenu. To nemôžete myslieť vážne? Keď migranti prichádzali do Schengenu zo všetkých smerov, tak to boli práve Maďari, ktorí nám svojou akcieschopnosťou pomohli. My nemusíme alebo nevieme urobiť nič? Bezvládna vláda. 

Škoda pán Sulík, že ste nevytiahli to kilečko opatrení, keď nám zdvihli cenu energií o 1000%, aby ste tomu zabránili. Kto, kde a prečo sa na tom nabalil? Veď tí, čo s nimi kšeftovali ich lacno kupovali od tých zlých Rusov. Čiže sme niekoho sponzorovali a vy ste sa prizerali.  Dotácie, ktorými ste to kompenzovali, musí niekto zaplatiť, čiže my všetci. Jasné rozumiem, vy nič, lebo to zapríčinili iní. Tí minulí, budúci a ešte aj mimozemšťania. Vy nič, celé štyri roky nič, len svätožiara. Hlavne, že ekonomika sa išla zosypať a podniky krachovali. Ak sa chcete vyhovárať na ťažké roky, tak vám niečo poviem. Ťažkými ste ich urobili vy, nezmyselnými opatreniami vašej vlády, ktoré paralyzovali hospodárstvo. Viete čo, náš drahý minister hospodárstva? Pod drahý myslím, že ste nás vyšli draho. Radšej vám dáme to kilečko my a šťastnú cestu na ranč.

Verím, že na Slovensku je menej ako 5% ľudí, ktorí veria tomu, že deti rodia muži, a že somára môžu preoperovať na páva.

To by sa mohlo stať jedine v prípade, ak by antivírusový program spôsobil vírus. Potom je nutné takýto program zlikvidovať, pretože je životunebezpečný. Vplyvom takéhoto vírusu by nám mohli vzniknúť aj niekoľko miliardové škody, ktoré by musel vinník zaplatiť. Nejaký nafúkanec, ktorý sa hrá na ťahača nitiek a slovenského Gatesa. Len aby niekto nepotiahol tú správnu nitku a tie gate by nespadli na zem. To by sme tú pravdu videli v plnej kráse.

Mnohí a hlavne mladí ľudia nadobudli pocit, že ich niečo brzdí v rozlete, že sa im nedarí presadzovať a realizovať ich plány. Chcú byť tiež úspešní. To je v poriadku, ale cesta k úspechu nevedie tadiaľ, kde sa všetko prevráti na hlavu. Tým by sa tie podmienky pre nás všetkých len zhoršili. Opýtajte sa športovcov, ktorí niečo dosiahli, aká bola ich cesta k úspechu. Drina, pot, roztrhané tepláky, mnohé neúspechy, zranenia a až potom sa tam v diaľke začal črtať nejaký úspech. Žiadna skratka neexistuje. Trefným príkladom nereálnej, šialenej skratky je, ak muž vyhrá ženské cyklistické preteky. Toto chceme? Ale veď takéto šialené znaky nesú dnešné, akože moderné prúdy, a to nie len v športe. Deje sa to na to, aby sme si to mohli uvedomiť.

Viem, že za posledných 30 rokov nebolo všetko v poriadku, a že je nutné mnohé veci napraviť a robiť lepšie. Týka sa to celej spoločnosti. Ak ste nadobudli pocit, že je tu všetko zlé a nič sa nedá, tak to určite tak nie je. Každá doba poskytuje určité možnosti a mnohokrát práve v krízových obdobiach sa naskytajú nové príležitosti. Len treba chcieť a byť na ne pripravený. Pozrite sa na Sagana. Začal vyhrávať závody World Tour, keď sme na Slovensku, až na pár výnimiek, jazdili na trojkolkách. Myslím tým výkonnostne. Keby fňukal, že nemôže jazdiť a dosahovať výsledky preto, lebo nemá vhodné podmienky, tak by sme na nich jazdili dodnes. Treba robiť, ešte raz robiť a robiť lepšie, poctivejšie a kvalitnejšie. Potom sa úspech dostaví.

Ešte aby som nezabudol. Nikdy by som nevolil chlapa, ktorý sa rozvedie a kydá na svoju bývalú rodinu. Či rodinu alebo stranu, je to to isté. Je to nechutné, farizejské, zbabelé, zákerné a vypočítavé. Proste bez chrbtovej kosti. V podstate kydá sám na seba. To nevidí len ten, kto mu je podobný.

Chcel by som poukázať na skutočnosť, že sa naprieč politickým spektrom pohybujú zakuklené figúrky, ktoré pôsobia vo všeobecnosti veľmi kultivovane, slušne vystupujú, a na oko rozumne rozprávajú.

Sú to zákerné hady. Nie je jednoduché ich odhaliť, pretože nie je nič ťažšie, ako identifikovať zákernú a zároveň aj rozumnú sviňu. Neurobia chybu, a keď sa aj prezradia, tak len v prípadoch, keď im to stojí za to. Preto treba byť pozorný a všímať si každý detail. Vo všeobecnosti ľudia upriamujú pozornosť na populárne a bulvárom obľúbené osoby, ale títo sa pohybujú v úzadí a pracujú len vo svoj prospech.

Na záver súťaž o Ford Raptor. Víťazom sa stane ten, kto uhádne ktorý predstaviteľ vlády bol  bezcharakterný klamár, manipulátor, zlodej, bezcitný, egoistický, zákerný a pomstychtivý gauner.

Pri tejto príležitosti nemôžem nespomenúť OĽANO. Mám dve otázky na jej kandidátov. Okrem pána Pročka, ktorého odpovede samozrejme poznáme.

  • Naozaj si myslíte, že ak matka, ktorej dcéra zahynula na následky očkovania zbytočnou, neoverenou a nebezpečnou vakcínou práve v momente, keď si vyberala svadobné šaty, bude voliť inú stranu ako OĽANO, môže byť označená za človeka, ktorý volí mafiánsky štát?
  • Ste o tom presvedčení, že ste tomuto štátu za štyri roky nespôsobili väčšie škody, ako za posledných dvadsať?

Ak sú vaše odpovede áno, tak ste v správnej strane so správnym predsedom, ktorú nechceme.

Nezávidím tomu, kto chce úprimne vyčistiť tento Augiášov chliev. Ak mu nepomôžeme, tak sa mu to nepodarí.

                   Prajem nám spoluobčania správnu voľbu.

Čítaj tento článok na blogu Koncept


Návrat na všetky články



Značka
Veková skupina
-
Cena od-do
-