Prigožin a Utkin by do lietadla spolu nesadli

Dopadom tejto psychologickej operácie, bude obrovská vlna nevôle ruských obyvateľov proti veleniu, čiže generálnemu štábu ruskej armády, aj iným zradcom, a opäť posilnenie pozície Putina v očiach verejnosti.

Jedna vec je podpora Putina obyvateľstvom, ktorá je dlhodobo na vysokej úrovni a druhá, že má stále veľký počet nepriateľov vo všetkých riadiacich štruktúrach vrátane Kremľa.

Pravdepodobné scenáre.
Ak sú Prigožin a Utkin naozaj mŕtvi, tak sú to tieto štyri:

  • Naložili ich do spoločného lietadla nasilu
  • Naložili ich do lietadla už mŕtvych
  • V lietadle vôbec neboli, lebo ich zlikvidovali už na zemi
  • Sadli do lietadla spolu, čiže úplne prišli o rozum

Podľa mňa je aj dosť vysoká pravdepodobnosť, že je to divadlo práve s úmyslom ďalšieho strategického postupu.

Alternatíva, že by celé velenie Wagner group sadlo do jedného lietadla, ako keď idú deti zo základnej školy na výlet do zoologickej záhrady, sa mi zdá dosť nepravdepodobná. To sa mi už viacej pozdáva príbeh o Karkulke, alebo že wuhanský vírus pochádza z netopiera. O ich pohybe má mnoho ľudí dobré informácie, a v tejto dobe, keď si cez Rusko veselo preletujú, poletujú ukrajinské drony a v armáde je hromada zradcov a nepriateľov, by som to považoval za dosť nebezpečný zmysel pre dobrodružstvo.

Celkovo bolo na palube deklarovaných 7 pasažierov, čiže velenie Wagner, a traja členovia posádky. Ak žijú, tak ich riadiaca činnosť môže prebiehať z utajenia. Nemyslím, že je nutné, aby Prigožin behal so samopalom po africkej stepi a natáčal hrdinské videá.

Záver. Velenie Wagner group bude prebiehať ako doteraz a ruská spoločnosť má zase čas rozmýšľať nad tým, či chce byť jednotná, urobiť si poriadok a brániť vlasť, alebo bude snívať o ružovom Barbie západe.

Čítaj tento článok na blogu Koncept


Návrat na všetky články



Značka
Veková skupina
-
Cena od-do
-