Premiérova návšteva Ukrajiny? 3-krát N

Nebezpečná. Neužitočná. Nedôstojná.

Vysvetlím prečo:

  • Nedôstojná. Pre Ukrajincov sme piate, lepšie povedané dvadsiate kolo u voza. Nemajú nás za nič.  Našu pomoc považujú slušne povedané ako kvapku v mori. Prehajdákali miliardy, tak čo im my môžeme poskytnúť? Spoluprácu? Oni nespolupracujú, len využívajú.

Zakorenená pýcha, ktorá ide ruka v ruke s hlúposťou. Lenže po pýche nasleduje pád.

  • Neužitočná. Pýtam sa, že načo je dobré jednať s ľuďmi, ktorí o ničom nerozhodujú a za ktorých ťahajú nitky všade inde, len nie na Ukrajine? Nestačí nám skúsenosť s našou prvou aj poslednou dámou? Názory, pripomienky, žiadosti a sťažnosti občanov jej boli ukradnuté a cynicky ich ignorovala. Bolo to ako hádzať hrach na stenu alebo ste sa mohli hádzať o zem aj vy, ale ona aj tak urobila alebo prečítala to, čo jej prikázali. Cudzí názor predniesla s pátosom a tvárila sa pri tom múdro ako sova Hedviga.

Niekto sa učí na vlastných chybách a skúsenostiach a iný je nepoučiteľný.

  • Nebezpečná. Ísť len tak do krajiny, z ktorej občas preletí balistická raketa do susednej a v ktorej má aj prezident pre istotu zbalené kufre, aby mohol v pravý čas zmiznúť, mi príde ako dosť premrštený zmysel pre dobrodružstvo. Jediný, kto vám tam môže dať akú takú záruku bezpečnosti, sú Američania, respektíve tí, čo sú za nimi. Takže o čo tu ide? Veď dnes je Slovensko pre Ukrajinu bezvýznamná krajina. To, čo my vieme zablokovať, sme videli v prípade Švédska a jeho vstupu do NATO. Zašúchali sme nohami a bolo dohlasované.
  • Okrem toho, ak by niekto chcel a mal záujem premiéra zlikvidovať, tak viac ako Ukrajinci by to mohli byť tí, ktorým zavadzia na Slovensku. O čo jednoduchšie by to pre nich bolo práve tam.

Takže ísť tam je hlúposť, snažiť sa tam niečo dosiahnuť je ešte väčšia a dostať záruku bezpečnosti od hadov, je kardinálna.

Čítaj tento článok na blogu Koncept


Návrat na všetky články



Značka
Veková skupina
-
Cena od-do
-