Plán na záchranu planéty: Krava do každej domácnosti

Nie, nemusíte mi ďakovať. Bral som to ako občiansku povinnosť. Zodpovednosť voči našej modrej planéte mi nedala spávať, a preto som si celé dni a noci lámal hlavu, ako vyriešiť tento zapeklitý problém. Otepľovanie planéty, spotreba materiálu a energií a závislosť na nich.

Mám riešenie, a nie hocijaké. Multifunkčné. Jedenásť múch, teda kráv, jednou ranou. Nebudem vás viac napínať, tak poďme na to.

Výhoda prvá: Už žiadne obaly. Predstavte si, koľko obalov od mliečnych výrobkov sa ročne vyprodukuje. Milióny ton odpadu na skládkach a v moriach. Znečistená príroda. Zbytočne spotrebovaný materiál a energia potrebná na jeho výrobu. Cisterny plné pohonných hmôt potrebných na rozvoz, zvoz a prevoz. Zbytočné chladiace boxy v supermarketoch. Všetko energia, uhlík. No proste des.

Výhoda druhá: Deti spoznajú, ako vyzerá krava a že mlieko sa nevyrába vo fabrike.

Výhoda tretia: Konečne zistíme, ako chutí pravé mlieko. Nemyslím tú bielu tekutinu, čo sa predáva v obchodoch, ale mlieko, skutočné mlieko a výrobky z neho.

Výhoda štvrtá: Potravinová sebestačnosť. Taká, ako ju riešili a považovali za normálnu, naši starí rodičia.

Výhoda piata: Staneme sa svetovou veľmocou v produkcii a vývoze hovädzieho mäsa. Predbehneme tak krajiny ako Brazília alebo USA. Aspoň v niečom.

Výhoda šiesta: Prdenie kráv a riešenie energetickej závislosti. Tento handicap a problém, premeníme na náš tromf. Zase budeme o krok pred nimi. Tentokrát samozrejme pred Rusmi. Plyny vychádzajúce zo zadnej časti týchto roztomilých domácich miláčikov, budeme zachytávať do sofistikovane navrhnutých balónov. Rozsah naplnenia balóna ľahko rozpoznáme podľa jeho veľkosti. Plyn potom spracujeme, naplníme do tlakových fliaš a následne ho použijeme na kúrenie a pohon motorových vozidiel. Tiež môže slúžiť aj ako exportný artikel, hlavne do zemí EÚ. Odpadli ste, čo? Ani sa vám nedivím. Upozornenie: Toto som si dal patentovať.

Výhoda siedma: Riešenie nedostatku pohybu obyvateľstva. Raňajšie a večerné prechádzky. Mnohí už dnes chodíte ráno či večer na prechádzky s vašimi štvornohými priateľmi, tak k nim pribudne jeden navyše, je tam toho. Žiadny problém.

Výhoda ôsma: Spolupatričnosť a vzájomná výpomoc. Dnes pomôžeš pásť a podojiť kravu susedovi ty, a zajtra ti to vráti.

Výhoda deviata: Hnoj. Už žiadne umelé hnojivá, ale ekologicky, zdravo a bio. Zber hnoja navrhujem zriadiť na parkoviskách miestnych úradov a magistrátov. V rámci boja proti klimatickým zmenám, sa rozhodli chodiť do práce na bicykli, takže tieto plochy by zostali aj tak nevyužité. Pozdravujem team guleváloš z Bratislavského magistrátu.

Výhoda desiata: Nebudeme musieť, aspoň nie v takej miere, kosiť lúky a pastviny, nebudú len tak ležať ladom. Opäť ušetrené pohonné hmoty, čas a aj technika. Prostriedky budeme môcť využiť oveľa účelnejšie. Napríklad nato, že:

               Výhoda jedenásta: Staneme sa opäť normálni.

Čítaj tento článok na blogu Koncept


Návrat na všetky články



Značka
Veková skupina
-
Cena od-do
-