Osud peňazí vyzbieraných na pomoc

Viete, kde končia peniaze, ktoré ste poskytli pre účely pomoci? Nikoho by nepotešilo, ak by jeho dobročinnosť a dobrý úmysel boli zneužité alebo by prostriedky neboli použité efektívnym spôsobom.

Nikoho nechcem odrádzať od dobrých úmyslov a dobročinnosti. Ale...

Hovorí sa, že kto rýchlo dáva, dvakrát dáva. No zároveň je dôležité každý podnet ku charite a pomoci, dôkladne preveriť. Nie váhať a špekulovať, ale zároveň neskočiť niekomu na lep. Iste nemusím zdôrazňovať, že o špekulantov a hochštaplerov nie je v dnešnej dobe núdza.

Už samotný motív, darovať niekomu prostriedky na zabezpečenie vraždiacich nástrojov, je chorý. Ako môžete vedieť, či bude zbraň použitá na útok alebo na obranu? A hlavne voči komu bude použitá. Viete, že sa môžete stať spolupáchateľmi vraždy, terorizmu alebo lúpeže?

Zaujíma niekoho, kde a na čo boli prostriedky použité? Sú to vaše peniaze a určite nie ľahko získané, tak by vám na tom malo záležať. Aby z vás niekto neurobil hlupákov alebo spolupáchateľov.

Vyzbieral sa nejaký obnos peňazí. Je ich použitie transparentné? Kto ním disponuje a na čo ich použil? A ak niečo nakúpil, kam to dopravil a kto to od neho prevzal? Nech predloží dôkazy a doklady.

Alebo nech aspoň pošle fotku zo svojej novej vily na Floride.

Čítaj tento článok na blogu Koncept


Návrat na všetky články



  • kategória
    • DOPRAVNÉ PROSTRIEDKY  
zobraziť vybrané
Veková skupina
-
Dievča / chlapec
Cena od-do
-