Ochrancovia ľudských práv, alebo cynická banda?

Na Slovensku stačí, ak si dajú dvaja v krčme do zubov a už je okolo toho humbuk. Rasizmus, nedodržiavanie ľudských práv, diskriminácia. Ako národ sme označovaný za čisté, nekultúrne zlo. Ihneď nastúpia zo zahraničia platení, „nezištní a spravodliví“ aktivisti a nenechajú na nás ani nitku suchú.

A keby jeden z tých bitkárov, bol nedajbože trochu viac opálený, alebo by mal ružové tričko, tak to by už bolo dosť aj na titulnú stranu v New York Times. Ľudskoprávni ochrancovia by sa zoradili do jedného šíku a zahájili pochod spravodlivých a úprimne rozhorčených občanov, ktorých násilie nenechá kľudnými.

Každý Slovák by dostal predvolanie z Haagskeho medzinárodného súdu na výsluch, kde by nás prelustrovali, vypláchli nám mozog a mesiac by sme museli búchať  hlavou o múr, sypať si popol na hlavu a kajať sa za naše hriechy.

Ale keď niekde inde na svete, niekto vraždí a znásilňuje civilistov, alebo dokonca kobercovými náletmi bombarduje celé obytné štvrte, raketami odpaľuje bloky bytoviek, nemocníc alebo škôl, tak zrazu je ticho. Ochrancovia ľudských správ stíchli a zaryto mlčia. Skryli sa?

Takže ľudské práva sa chránia len tam, kde z toho niečo kvapne. Keď treba nejaký národ držať pod krkom, aby poslúchal a bez vlastného názoru robil to, čo mu prikážu. A zase iné národy môžu v mene „ochrany ľudských práv“ vraždiť deti po tisícoch, kradnúť územia a iných vysťahovať alebo natlačiť na malé územie ako sardinky do konzervy.

Predstavitelia Izraela sa dnes netaja, že ich chcú z domovov vysťahovať. Chcú im ukradnúť aj zvyšky území, ktoré im ostali a na ktorých žijú v biednych podmienkach. Zastavili im dodávky pitnej vody aj humanitárnej pomoci. Civilné obyvateľstvo vraždia ťažkými zbraňami, lietadlami, bombardovaním, tankami, raketami. Izrael robí zlobu a vraždí civilné obyvateľstvo od jeho vzniku. S týmto súhlasíte? To ste nevedeli?

Hamas zaútočil na Izrael? Po tom, čo išla celá pohraničná stráž na obed, nechali náhodou otvorenú bránu na plote, tak práve vtedy, zhodou okolností, pribehli bojovníci Hamasu a urobili nečakaný útok. Buldozérom zbúrali plot. Ste normálni? Tomu veríte? Skúste sa priblížiť ku hranici Izraela s fotoaparátom na sto metrov a nejaký neonacista vám odstrelí hlavu, ani nebudete vedieť odkiaľ. Buldozér? Jeden dron a buldozér zmizne v desaťmetrovom kráteri. Cez tú hranicu neprejde ani myš.

Ak niekto povie, že Izrael má právo na obranu tým, že bombarduje deti a trhá ich na kusy, tak má prepitý mozog alebo nemá mozog žiadny.

Faloš, farizejstvo, vypočítavosť, bezcitnosť, hlúposť.

Aké zástavy vyvesíte na tie vaše inštitúcie? Izraelské, palestínske, americké, ukrajinské? Vyveste tam za každé zabité dieťa jednu čiernu zástavu.

Toto nie je spravodlivosť ani súcit, ale tragikomédia alebo fraška, hraná podľa scenára, ktorý papagájujete ako v divadle za honorár. V reálnom živote ide o život. To nie je predstavenie, po ktorom si dáte masky dole. Mŕtvi sú skutočne mŕtvi.

             Nedvíha sa vám žalúdok pri pohľade do zrkadla?

Čítaj tento článok na blogu Koncept


Návrat na všetky články



Značka
Veková skupina
-
Cena od-do
-