Korčok je marketingom vytvorený kandidát

Je to rovnaká stratégia, ktorá bola použitá aj pri voľbe predchádzajúceho prezidenta. Je cielená na konkrétnu skupinu obyvateľstva a sú pri nej použité techniky a manipulácie, ktoré sú osvedčené.

Základným predpokladom účinnosti a úspešnosti týchto praktík, sú bežné vlastnosti a danosti človeka a tiež zotrvačnosti a vzorce jeho správania. Veľkú rolu v tomto celom zohráva ego, ale tým najsilnejším faktorom je zištnosť, ktorá je s egom veľmi dobrá kamoška.

Ľudia sa vedome aj podvedome rozhodujú podľa toho, čo im prinesie väčší úžitok bez nejakej vynaloženej námahy, a hlavne aby nemuseli rozmýšľať. Lebo myslenie bolí.

Pán Korčok používa lacné univerzálne bláboly, ktoré nemajú žiaden racionálny a praktický základ. Sú cielené na emócie obyvateľstva a ich spoločným menovateľom je to, že pri mne sa budete mať lepšie. A ľudia sa primárne chcú mať lepšie a to, že sa nemajú, je najlepšie zvaliť na protikandidáta.

Človek nechce za seba a za svoju situáciu zobrať zodpovednosť, a preto za súčasný stav, v ktorom sa nachádza, potrebuje nájsť vinníka.

A toto marketingový tím pána Korčoka veľmi dobre ovláda.

Keď kandidovala pani z Pezinka, tak sa chcela postaviť proti mocným a ochraňovať slabých. Skúste si položiť otázku, čo pre vás pani prezidentka za celý čas pôsobenia v paláci urobila.

Ak si zodpovedne a úprimne odpoviete, tak sa dozviete, čo pre vás urobí pán Korčok. Prázdne reči a skutek utek. Všetko bolo dôležitejšie ako Slovensko a jeho obyvatelia.

Pozrime sa na niektoré témy, ktoré odzneli alebo neodzneli počas kampane.

Vojna a mier.

Nebudem rozoberať príčiny vzniku konfliktu, pretože to je pre mnohých ľudí ťažko uchopiteľná téma.

Značná časť ľudí vojnu odsudzuje a je za okamžité mierové riešenie, ďalšia sa vojny bojí a preto reaguje ako zhypnotizovaná žaba, iní vo vojne vidia príležitosť zisku, a sú aj takí, ktorí potrebujú niekoho nenávidieť a krv milujú.

Prezident je vrchný veliteľ ozbrojených síl. Pán Korčok je za vojenskú a zbrojnú podporu Ukrajiny, čiže za vojenské riešenie konfliktu. Tak mám na neho pár otázok.

S čím chcete brániť Slovensko, keď sme skoro všetku techniku rozdali?

Ako hodnotíte kroky predchádzajúcej vlády, ktorá zbrane rozdala aj so súhlasom súčasnej prezidentky?

Vám to pán Korčok nevadí, že podporujete vojenské riešenie, ale Slovensko, za ktoré by ste mali prevziať zodpovednosť, nemáte čím brániť? Vy ste s pani Čaputovou stotožnený?

A vy voliči?

Ste spokojní s tým, že vám vrchný veliteľ nasľuboval, že budú lacnejšie banány ale to, čo je jeho hlavnou funkciou, čiže obrana štátu, mu je jedno alebo španielska dedina?

Je to pre vás v poriadku, že kritizuje iba súčasnú vládu, ale s tou predchádzajúcou nemá žiaden problém? Vážne s ňou nemá problém? Aj vy ste s ňou boli spokojní? Tak potom fajn a len tak ďalej.

A posledná otázka vážení voliči. Spomenul vám váš favorit, že je nutné prešetriť obdobie takzvanej pandémie, keď ste boli dva roky doma pozatváraní ako králiky, boli  obmedzované základné ľudské práva a aplikovali na vás injekciu, ktorej obsah a účinok je dodnes nejasný? Nezaujíma vás to?

No možno vám odpoviem prečo. Keby vám váš kandidát oznámil, že má záujem na preverení všetkých okolností, tak by ho 30% z vás proste nevolilo.  A viete prečo? Lebo ste aj vy mali v tom období z toho nejaké výhody a profit. A sme doma, zase ten zisk.

Otázka východ verzus západ.

Pre väčšinu je na to vedome aj podvedome jednoduchá odpoveď. Načo sa niekto bude zamýšľať nad spravodlivosťou. Ľudia chcú počúvať západnú hudbu, nosiť ich módu, používať mobil aj auto, a na západných sociálnych sieťach budú najkrajší, najobľúbenejší a v neposlednom rade niečo z toho kvapne. Takže je rozhodnuté. Západ je spravodlivejší a všetko zlo je na východe. Alebo žeby štipka toho zla bola aj vo vašom srdci? No dovoľte! My a zlo? Sme predsa progresivisticky a liberálno-demokraticky zmýšľajúci pokrytci.

A ešte mám niečo na pána Harabina. Nemal som vás za zlého, ale ani za dokonalého kandidáta. Veď vás už nejaký ten rok poznáme. Chceli ste Slovákom ukazovať cestu a všetko robiť len pre dobro Slovenska a jeho obyvateľov. Neprešiel ani deň od volieb a už ste sa prejavili. Prečo ste hneď po voľbách nepodporili pána Pellegriniho, ktorý ako dobre viete, podporuje mierové riešenie na Ukrajine? Viete, kto rýchlo dáva, dvakrát dáva. Vaši voliči na túto odpoveď čakali.  To, že pán Pellegrini otočil, som písal už v predchádzajúcom článku, ale teraz sa za mierové riešenie konkrétne zasadil a podporuje ho. Takže vy ako človek, ktorý chcel viesť a reprezentovať štát, by ste mali urobiť operatívne a v danom momente optimálne rozhodnutie. S čím kalkulujete? Takých rozhodnutí musí prezident urobiť mnoho a vždy musia zohľadňovať aktuálnu situáciu tak, aby boli pre Slovensko čo najlepšie.

Odpovedzte si prosím pán Harabin. Bolo dôležitejšie vaše ego alebo bezpečnosť Slovenska? V odpovedi nájdete vysvetlenie prečo ste voľby nevyhrali.

Ako si zvolíme, tak sa budeme mať. Každý sa rozhoduje na základe vlastných kritérií a nič nie je čisto biele ani čierne. Ľudia aj okolnosti sa v čase menia. Je nutné každý faktor precízne vyhodnotiť a nejednať s predsudkami, nenávisťou a povrchne. Nenechajte si naordinovať pekne zabalené, ale prázdne marketingové riešenie. Na to, kto bude vašim prezidentom sa nepýtajte vašej peňaženky alebo emócií.

Rozhodnite sa rozumne a hlavne srdcom.

Čítaj tento článok  na blogu Koncept


Návrat na všetky články



Značka
Veková skupina
-
Cena od-do
-