Je KDH kresťanské?

Chcem sa opýtať rímskokatolíckej cirkvi, či im to nevadí, že si taká podivuhodná inštitúcia akou je KDH, uvedie do názvu kresťanská.

V dnešnej dobe si môžete dať meno firmy, strany, aké chcete, pokiaľ sa nejedná o registrovanú a chránenú značku. To je síce pravda, ale kresťanstvo je náboženstvo, čiže učenie, ktoré má striktne stanovené pravidlá a zákony.

Kňazi vyzývajú veriacich ku sviatosti zmierenia. To je dôležité a správne. Čo si však treba uvedomiť je fakt, že každý veriaci je rôznej úrovne vedomia a aj rozumu, čo sú dva rôzne parametre, od ktorých závisí kvalita jeho chápania. Človek sa neriadi len podľa informácií, ktoré si vypočuje v kostole. Jeho svetonázor sa tvorí na základe všetkého, čo sa okolo neho odohráva v bežnom živote.

Aký to dáva kresťanovi príklad, ak sa KDH, ktoré sa nazýva kresťanským, stotožňuje so zmýšľaním a konaním, ktoré nie je v súlade s kresťanským učením? Potom sa toto zmýšľanie a konanie pre neho stáva vedome aj podvedome normou, ktorá je cirkvou akceptovaná.

KDH sa stavia za strany a ľudí, ktorí legitimizujú a podporujú vojny, šíria nenávisť voči určitým národom, podporujú homosexualitu alebo promiskuitu. Tak z čoho sa má potom vyspovedať kresťan katolík, ktorý „zabil len jedného človeka“, má len dve manželky a popri tom len tak nejakého intímneho kamoša? Má si trhať vlasy a búchať hlavu o stenu, že vyhodil jogurt po záruke, vynadal susedke a neskoro zaplatil účet za elektrinu?

Od takéhoto nekresťanského KDH sa netreba nahlas a jednoznačne dištancovať? Aký tým dávate ľuďom príklad a signál? 

                                                             Len taký, nekresťanský.

Čítaj tento článok na blogu Koncept


Návrat na všetky články



Značka
Veková skupina
-
Cena od-do
-