Efekt Wagnerovského výletu

Zahájenie eliminácie kolaborantov a upevnenie moci Putina.

Treba si uvedomiť, kto bol vlastne od deväťdesiatych rokov v Rusku pri moci. To, že je Putin prezidentom, a že ho podporuje väčšina národa neznamená, že má v rukách pevnú a neobmedzenú moc. Všetky podstatné riadiace štruktúry v štáte sú pod kontrolou kolaborantov cudzej moci, ktorým je ruský národ ukradnutý a kľudne by ho vymenili za hranolky v McDonalde alebo kabelku zo Champs Élysées. Ide im len o ich blahobyt. Výnimkou nie je ani armáda. To neznamená, že tam nikde nie sú aj patrioti, ale na mnohých miestach ťahajú za kratší koniec. Nemusíme chodiť ďaleko a stačí sa pozrieť, ako to funguje u nás.

Wagnerovci, ako žoldnierska armáda, si získala obrovský rešpekt u ľudí, ktorí ich doslovne milujú. Myslím si, že keby zajtra urobili nábor, tak sa ich rady rozšíria minimálne päťnásobne. V bojoch prejavili nie len neskutočnú odvahu, patriotizmus, ale aj vysokú mieru profesionality, ktorá je podložená výsledkami. Rocky Balboa bol proti nim plastová bábika. Zvýšili bojového ducha, ducha patriotizmu a zjednocujú obyvateľstvo a armádu.

Ich veliteľom je istý pán Prigožin. Výsledky, ktoré dosiahli sú nesporne aj jeho zásluhou. Môže ktokoľvek namietať, že je do istej miery, no nazvime to trebárs nevyspytateľný alebo šialenec, ale povedzme si na rovinu, vykonávať takýto business si vyžaduje istú dávku nenormálnosti. Celý čas bol tak vykresľovaný, ale zároveň sa jeho popularita blížila prezidentovej. Známy je aj tým, že vyjadruje svoju nespokojnosť s velením Ruskej armády, ktoré ho privádza do zúrivosti. Ak to bolo kvôli zbytočným, a nie malým obetiam, tak to človeka neprekvapuje.

Je nutné zvýrazniť, že Prigožin a Wagnerovci plne podporujú prezidenta a bojujú proti protištátnym živlom podporovaným západom. Sú v podstate jeho poistkou a ochrankou, čoho sú si momentálne kolaboranti plne vedomí.

Čo sa odohralo, keď sa Wagnerovci pohli na Moskvu?

Prvým dôležitým faktom je, že im bol otvorený koridor a ich postup bol voľný až do obsadenia generálneho štábu ruskej armády v Rostove, z čoho vyplýva jednoznačná podpora zdravého jadra samotnej armády.

Druhým faktom je útek náčelníka generálneho štábu Gerasimova, ktorý nasvedčuje, že armáda nepodporuje zradcov a nikto ich nebude chrániť. Gerasimov systematicky sabotoval riadenie a postup vedenia vojenskej operácie. Je to štruktúra dosadená západom, ktorá sa aktuálne rozpadá. Zároveň je takýto útek pre neho neskutočnou hanbou a blamážou. Kapitán, ktorý opustil loď sa už na ňu s rešpektom nemôže vrátiť. Gerasimov mal chrániť štát ale neochránil ani seba, lebo nemá podporu podriadených. Je odpísaný. Práve v takýchto ľuďoch videl západ nádej v chystanom prevrate proti Putinovi. Predpokladám, že momentálne je viacero zradcov na úteku a ak ešte nie je, tak sa naň rýchlo chystajú. Majú na to poslednú možnosť, kým ich armáda nepozatýka.

Gerasimov je vyhodená čierna dáma. Šachová partia sa preklopila.

Tretím podstatným efektom je, že Wagnerovci po vyhnaní zradcov a demonštrovaní rozhodnosti pri ich odstavovaní od moci, čo bolo vykonané na základe plánu, a nie svojvoľne alebo živelne, sa podriadili prezidentovi Putinovi a stiahli sa, čím dali jednoznačne najavo, že kto im velí a je pre nich autorita. Tým, ktorí sa chystali a rozmýšľali vykonať v Kremli prevrat, stiahlo zadnú časť tela tak, že by sa im tam nevopchal ani zastrúhaný vlas.

Týmto sa posilnila podpora prezidenta aj zo strany velenia armády, čo je síce postupný proces, ale už teraz zradcovia ťahajú za kratší koniec.

Západ dlhé roky po ničom inom nesníval, iba ako zvrhnúť Putina, čím by sa otvorili dvere na rozkradnutie Ruska, čo by bolo poslednou šancou ako predísť bankrotu. Nejedná sa iba o bankrot, ale aj stratu moci, a hlavne pozatýkanie a odsúdenie ohavných, kriminálnych a pedofilných riadiacich štruktúr takzvaného západu. Preto do toho vrhá všetky prostriedky. Postup Wagnerovcov vnímali ako šancu na dosiahnutie vysnívaného prevratu, akurát si neuvedomili, že celá akcia nie je pokus o prevrat na zosadenie Putina, ale likvidácia kolaborantských štruktúr, ktoré dostali poslednú šancu prechodu na stranu Ruska.

Ešte musím spomenúť, že sa tieto udalosti prelínajú s vyhlásením jedného amerického úchylného pedofila, ktorý si hovorí senátor, že použitie jadrovej zbrane zo strany Rusov, je vplyvom šíriacej sa radiácie útok aj na štáty NATO, a preto majú právo zaútočiť na Rusko. Čiže pravdepodobne chystali nejakú provokáciu so špinavou bombou a udalosti v Rusku a likvidácia kolaborantských štruktúr, možno tieto plány prekazila. Istý súvis je aj s načasovaním najväčšieho leteckého cvičenia NATO práve na toto obdobie.

Takýto neľudia nemajú žiaden problém uškvariť nás v jadrovej apokalypse, a keby si boli istí že sa ich to nedotkne, tak už by tak dávno urobili. Ak je schopný bez problémov vyhlásiť, že najlepšia investícia je do zabíjania ľudí, tak čo môžeme od neho a jemu podobným očakávať. Keby na západe existoval nejaký systém spravodlivosti, už by bol zatknutý. Akurát že neexistuje. Nevážia si Rusov, rovnako nás a ani nikoho. Sú to zdegenerovaní mutanti. Oni si nás nevážia ale je otázkou, či si my vážime sami seba.

Čo dodať na záver. Ruský ľud podporuje armádu a prezidenta a nás do toho nič nie je. Nemáme do toho čo strkať nos, a takisto ani oni do nás. Každý si rieši vlastné problémy a prosperitu.

                                    Zametajme si špinu na svojom dvore.

Je to moja verzia príbehu. Pozorujme, ako sa to bude ďalej rozvíjať.

Čítaj tento článok na blogu Koncept


Návrat na všetky články



Značka
Veková skupina
-
Cena od-do
-