Boh dal kňazom moc

Čo Boh spojil, nikto nerozpojí. Čo Boh dá, nikto neodníme. Jedine On sám.

Kňaz je zástupcom Boha na zemi. Požehnal mu a zveril vykonávanie dôležitých úloh. Je pod Jeho ochranou. Nikto sa nemôže stavať medzi kňaza a Boha.

Boh môže kňazovi moc odňať alebo sa jej kňaz môže vzdať.

Okrem sviatostí  eucharistie, krstu, birmovania, manželstva, pokánia, sú to slová útechy, povzbudenia a množstvo iných obradov, úkonov a úloh.

Podľa mňa je tým najdôležitejším poslaním sprostredkovanie Božieho slova. Toho, čo Boh chce ľuďom povedať, poradiť a naučiť ich. Viera, sú Božie slová zapísané do srdca.

Boh sa každému prihovára, ale človeku blízkym hlasom to realizuje kňaz. Preto by kázeň mala byť autentická, na základe momentálnej inšpirácie. Nie čítaná a niekým iným napísaná. Kňaz si kázeň pripravuje a to, že si zapíše hlavné myšlienky, je normálne a prirodzené.

Duch vášho Otca bude hovoriť za vás.

Odpúšťanie hriechov je veľmi dôležité a zbavuje dušu človeka od príťaží, ktoré ho zväzujú a bránia mu v rozvoji. Človek zaťažený hriechom, je akoby zamotaný do pavučín a čím je ich viac, tým je jeho pohyb obmedzenejší až dochádza ku úplnej paralýze. Prejavom môžu byť psychické poruchy, zdravotné problémy, zhoršené medziľudské vzťahy, čiže celkovo zhoršené životné podmienky.

Preto, aby nedochádzalo k opakovaniu tých istých chýb alebo k ich nevedomému vytváraniu, je potrebná už spomenutá osveta a silná kázeň, ktorá ľudí vyzbrojí potrebnými vedomosťami a informáciami. Človek si musí byť vedomý pravidiel, lebo inak sa stane, že si sám sebe ubližuje, seká si do vlastnej ruky a čuduje sa, prečo ho to bolí. Svet sa topí v trápeniach, ale nad tým, že si ich ľudia vytvárajú sami, sa nikto nezamyslí?

Hriech je chyba, ktorú vytvára nevedomý človek proti Bohom stanoveným pravidlám fungovania systému.

Dodržiavanie desatora Božích prikázaní, by znamenalo zmenu o 180 stupňov. Na začiatku ich človek plní s vedomím sankcií, ale postupne sa to stane preňho samozrejmosťou, až sa z povinnosti stane láska k blížnemu.

Boh vás poveril a vyzbrojil. Je na vás, či to uplatníte alebo si to necháte vziať.

Nič cennejšie od nikoho nedostanete.

Čítaj tento článok na blogu Koncept


Návrat na všetky články



Značka
Veková skupina
-
Cena od-do
-