Ak by ste mohli, akú náladu si vyberiete?

Je niečo dôležitejšie ako dobrá nálada? Hovorí sa, že lepšie je byť bohatý a zdravý ako chudobný a chorý. Ale načo vám je bohatstvo a zdravie, ak máte permanentne zlú náladu?

Dobrú náladu vám nikto nezoberie ani nedá. Žiadny vonkajší faktor ju nemôže ovplyvniť.

Dobrá nálada nie sú len chvíľkové výbuchy radosti, po ktorých príde mrzutosť, skleslosť, podráždenosť alebo hnev. Prejavom pohody je aj vnútorný pokoj, vyrovnanosť a spokojnosť. Vieme, že všetko je tak, ako má byť, a ak chceme niečo zlepšiť, tak sa o to môžeme pousilovať.

Počasie? Keď prší, nádhera. Svieti slnko, ešte väčšia. Ak je teplo, nemusíš kúriť, môžeš sa ísť kúpať. Zima? Žiaden problém, teplý čaj, kniha, prechádzka po snehu.

Ste chorí? Zastavte sa a popremýšľajte nad vecami, na ktoré ste nemali čas. Skúste prísť na to, ako veci napraviť. Riešenie vás poteší, zdvihne vám náladu.

Malé dieťa sa teší z každého kroku, ktorý sa mu podaril, chce všetko vidieť a spoznať. Dospelý človek môže byť rovnaký. Tiež toho pozná máličko.

Prečo by sme nemali mať dobrú náladu? Kvôli niekomu alebo niečomu? Rodine, známym, susedom alebo snáď politikom? Niekoho politik privedie do nepríčetnosti a niekto sa na ňom zabáva. Myslíte si, že vaša existencia závisí od nich? Skutočne? Ani náhodou.

Čo nám môže pokaziť náladu? To, že niečo nie je tak, ako by sme si predstavovali? Svet je pokazený, ale my sme v poriadku? Nie je to naopak?

Využime tento Vianočný čas a skúsme na to prísť. Mohol by to byť najkrajší Vianočný darček, aký sme kedy dostali.

Dobrá nálada je šťastie a našťastie závisí len od nás.

Čítaj tento článok na blogu Koncept


Návrat na všetky články



Značka
Veková skupina
-
Cena od-do
-