Základ riešenia všetkých problémov

Dôvodom prečo vznikajú všetky komplikácie je pasivita, nezáujem, nečinnosť, ľahostajnosť a nepoctivosť občanov.  

Zdražovanie energií má za následok nedostatok niektorých tovarov a zvyšovanie cien všetkého. Okrem zdražovania sa znefunkčňujú aj iné články fungovania spoločnosti. Má to dopad na služby, bezpečnosť, spravodlivosť, zdravotníctvo, školstvo, šport, kultúru, úrady a ďalšie.

Niektoré veci viem ovplyvniť prakticky a tie ktoré neviem, o tie aspoň prejavím záujem, záleží mi na nich. Položte si otázku. Komu to trhalo žily, že sme postupne predali vodárne, plynárne, elektrárne, atď. Bránili sme to aspoň v hlave, alebo nám to bolo jedno? A takto to je aj s prístupom k voľbám a iným spoločensky významným otázkam.
Takže plačme nad sebou a nie nad cenami.

Môžeme hľadať príčinu v globalizácii, tajných spoločnostiach, spiknutiach, nečinnosti politikov, globálnom otepľovaní, mimozemšťanoch, vo všetkom možnom aj nemožnom, ale tam tá príčina nie je.

Máme v obľube odovzdať náš osud do cudzích rúk. Voliť politikov, ktorí nám sľúbia že nám všetko zariadia, vybavia a my potom môžeme pokojne driemať. Spoliehať sa na nejakú veľmoc, lebo pri nej nám budú padať pečené holuby.

Našťastie to tak nie je. Je to chvalabohu tak, že máme to o čo sa sami pričiníme. Čiže nie sme na nikom závislí, len sami na sebe.

Musíme byť sami sebe zodpovednými pánmi.  

 

Čítaj tento článok na blogu


Návrat na všetky články



Značka
Veková skupina
-
Cena od-do
-