Veľká francúzska revolúcia. Úpadok a chaos

Liberte čiže sloboda, bez dodržiavania vyšších zákonov a zodpovednosti, je chaos.
  
Kráľ býval Bohom vybraný vodca, ktorý zodpovedal úrovni obyvateľstva a úlohám spojených s vedením krajiny. Takže podľa vývoja ľudí a situácie v krajine, bol predurčený ďalší nasledovník. Iste. Mnohí boli podivíni, ale aký ľud, taký pán.
 
Králi a kráľovstvá sa menili podľa potrieb rozvoja spoločnosti a spomínať na niečo, čo bolo pred 150 rokmi je to isté, ako nostalgia za Starou egyptskou ríšou.
 
Pred vypuknutím Veľkej francúzskej revolúcie prebiehal po stáročia prehlbujúci sa úpadok. Boj kráľov, šľachty a cirkvi o moc. Podstatnejšie ako Boh a implementovanie jeho poriadku, bol boj o majetky a moc. Viedli zhýralý a márnotratný život. To malo za následok nevenovanie sa rozvoju spoločnosti a jej degradáciu. Nenaplnili svoje poslanie, zanedbali povinnosti a ich pád bol neodvratný.  
 
Ľudia nevideli svoj úbohý stav v zrkadle úpadku šľachty a riešenie hľadali v krvavom povstaní. Divoký dav prevzal moc a dodnes sa nevie z toho spamätať. Násilný spôsob nie je nikdy dobrý, ale v určitom momente sa mu nedá vyhnúť. Ani to neznamená, že novovzniknutá spoločnosť a jej vedenie bude poučené a pôjde tým správnym smerom. To, čo tu teraz máme, je ovocie tohto experimentu, ktorý nemôže fungovať. Ľudia splietajú zákony, opierajú sa o pokrivené paragrafy a klamú sa, že sa nimi riadia. Klamať sa môžeme koľko chceme, nič nám to nie je platné. Kto chce, tak vidí, aká je realita.  Ak nechceme naďalej tápať v tmách, tak máme jedinú možnosť.
 
Návrat ku Božiemu poriadku.
 
 

Návrat na všetky články



Značka
Veková skupina
-
Cena od-do
-