Vedomý život a maratónsky beh

Na základe posledných článkov vznikla dosť živá diskusia. To, že začala je dobré a podstatné. Človek prišiel na zem, aby prežil zmysluplný život. Čím nadobudne vyššie vedomie, tým bude ten život zmysluplnejší. Stav, v ktorom sa nachádza dnešný svet, odzrkadľuje práve stav vedomia. Zdravotný stav ľudí, medziľudské vzťahy, medzinárodné vzťahy, životná úroveň. Životné prostredie, príroda, lesy, pôda, zvieratá, moria, rieky, pitná voda. Každý človek ho vníma po svojom.

 
Na konci roku 2019 sme sa nachádzali v určitom stave. To čo nasledovalo, tomu stavu priamo zodpovedá. Schopnosť analyzovať situáciu vie každý len podľa úrovne svojho vedomia. Korona, všetko čo sa okolo nej odohrávalo a ako prebiehal život počas nasledujúcich dvoch rokov, o tom veľa napovedá. To že ľudia boli rôzne chorí tu neriešim. To je iná kapitola. Úroveň strachu bola priamo úmerná vedomiu jednotlivca a spoločnosti. Je jedno či je to strach o prežitie alebo zabezpečenie a s tým spojené myslenie a konanie. Barometer strachu má každý v sebe bez ohľadu nato, ako vystupuje navonok. Je to každého tajomstvo. Nikto nemohol zabudnúť, ako sa krajina premenila na mesto duchov. Vypnutý obraz aj zvuk, svet sa schoval pod perinu. 
 
To isté sa týka názorov na procesy prebiehajúce súbežne. Vzťahy spoločenské aj medzinárodné, vojna, ekonomika, hospodárstvo, ale aj život v jednej domácnosti. 
 
Odbehnúť maratón do 4 hodín nie je sranda, ale možné to je. Chce to prípravu, pevnú vôľu, hlavu a srdce. Stovky hodín tréningu, životosprávu, disciplínu, vedomosti o príprave, výžive, fyziológií, výbave. Výsledok sa dostaví.
 
Môžete aj neurobiť nič, no po pár metroch behu zistíte, že hlava a telo nepustí. Nepohnete sa. Nepomôže vám o maratóne mudrovať, alebo byť v klube teoretických maratóncov.  Ak neabsolvujete komplexnú prípravu, tak neviete o maratóne nič.  
 
S takouto neznalosťou však ľudia veľakrát diskutujú o životne dôležitých témach, o ktorých žiaľ majú informácie, vedomosti, prehľad, nadhľad a skúsenosti, ako o živote na iných galaxiách. Diskutujú o niečom, čo je ich vedomiu vzdialené 42 svetelných rokov.  
 
Teraz , ako vyspelá spoločnosť sa skúsme zjednotiť v tom, že nechceme urobiť svet jadrovou apokalypsou na milión rokov nepoužiteľný. 
 
Život nie je hra s plastovými kockami. Príde prvá búrka a domček z kociek sa rozpadne.
 
 

Návrat na všetky články



Značka
Veková skupina
-
Cena od-do
-