Treba udržať mier v Európe

Európe tiká pod zadkom časovaná bomba. Systematicky vytvárané napätie stúpa z každej strany a výbuch je za rohom.

-Po covidovom terore je obyvateľstvo zdravotne oslabené, psychicky vyčerpané a zároveň máme poddimenzované zdravotníctvo, ktoré nezvládne ani domáce obyvateľstvo.

-Nedostatok energií, potravín, surovín, základných tovarov, služieb a ich vysoká cena.

-Ekonomické a finančné problémy. Inflácia, nezamestnanosť, splácanie hypoték, nákladov na bývanie, réžie, celková neistota a chudoba.

-Do tohto mixu negatívnych faktorov a nálad, sa eskaluje závažná utečenecká kríza.

Ukrajinci už dnes vedia, že boli oklamaní. Kto a ako sa zaujímal o civilistov? Málokto a minimálne. To, že príde zima a hlad vedeli všetci. Aj to, že budú musieť odísť. Ako sme sa na to pripravili? Nijako. Ako sme im u nich doma pomohli so zdravotnou starostlivosťou? Akú dostali od nás materiálnu pomoc? Organizoval niekto evakuáciu z miest, kde prebiehali boje? Boje ťažkými zbraňami v blízkosti obydlí. Kam išla finančná pomoc? Na nákup zbraní? Kto ju kedy videl alebo dostal? Spýtajte sa Ukrajincov sami, máte ich okolo seba. Bez jedla a energií bude nútených zakrátko opustiť domovy ďalších 10 miliónov ľudí. Celkovo 15-20 miliónov ľudí. Vrátia sa ešte? A kam? Väčšina sa nevráti. Kalkuloval s tým niekto?

V Európe je už teraz množstvo nezaopatrených a neintegrovaných migrantov z Afriky a Blízkeho východu. Sú nespokojní, pretože to čo im bolo sľubované a ich očakávania nie sú v súlade s realitou. Stúpa medzi nimi napätie. Do toho sa valí ďalšia vlna utekajúca pred chudobou a hladom, ktorý je zámerne vytvorený sabotážami v zásobovaní.  Obyvatelia Európy sú sami zdecimovaní a už vonkoncom nie sú pripravení a pripravovaní na tento nápor. Nie je dostatok ubytovacích kapacít, jedla, energií a iného materiálneho zabezpečenia. Tento stav, ktorý je precízne režírovaný, prinesie pnutie a násilnosti, ktoré môžu vyústiť do otvoreného boja. Nezabúdajme, že Európa je nasiaknutá celým arzenálom zbraní a munície, ktoré neskončili tam, kam boli určené a deklarované.

Väčšina utečencov sú moslimovia. Aktuálne majstrovstvá v Katare sú využívané na ich zosmiešňovanie, provokácie a znevažovanie ich kultúry a náboženstva, ktoré vieme, že je u nich pevne zakorenené tisíce rokov. Na čo to je? Ďalší zdroj napätia. Moslimov u nich doma odsudzujeme za to, čo im v Európe tolerujeme. Zaujímavé, že?

Rozbušiek hnevu je pripravených mnoho. Celé mínové pole. Pozornosť ľudí je odpútavaná na iné, menej dôležité témy. Chce to pokoj, rozvahu a toleranciu. Tak ako sme sa do pasce dostali, musíme z nej von.

ZIMA JE PREDO DVERMI, TAK SI ZACHOVAJME CHLADNÚ HLAVU.

 

Čítaj tento článok na blogu


Návrat na všetky články



Značka
Veková skupina
-
Cena od-do
-