Prestaňte fňukať a začnite robiť

Dostali ste dôveru od voličov, tak šup do práce. Alebo vám práca radových poslancov nie je dosť dobrá? O čo vám išlo?  O funkcie, alebo o dobro Slovenska?

Kritiky z vašich úst o tom, čo tu nie je dobré a kto nie je dobrý, sme sa už napočúvali dosť. Aj o tom, akí ste dobrí vy a čo všetko zvládnete lepšie. Práca pre túto krajinu nie je len o míňaní peňazí a funkciách. Z toho sa nikto nenaje. A z tých choroboplodných nápadov a trendov, ktorými ste chceli zamoriť Slovensko, už vonkoncom nie.

Teraz máte možnosť pracovať, navrhovať, konštruktívne oponovať, pripomienkovať a kritizovať nové zákony aj vládu. Takto ľuďom ukážete, či vaše predvolebné reči neboli len nafúknuté bubliny a bezduché táranie.

Treba vyberať z ľudí, ktorí sa vedia prezentovať výsledkami práce a majú na príslušný post schopnosti a predpoklady. Nie nejakú mačku vo vreci.

Už len ten samotný cirkus okolo toho, že neviete prehltnúť vôľu národa, chcete deformovať demokraciu a preplácate iné strany funkciami, je dosť trápna fraška.

Ľudia! Toto si treba všímať. Ja nikomu nevyčítam, že sa rozhodol tak, ako sa rozhodol. Netvrdím, že jeho úmysel nebol úprimný. Lenže ak chceme žiť lepšie, tak sa musíme opierať o niečo reálne. Z prázdnych bezduchých rečí sa nenajeme a naša životná úroveň padne ešte nižšie.

Takýto experiment, kedy veľkohubí kritici vyhlasovali, že budú všetko robiť lepšie, sme tu už mali. Dopadlo to katastrofou a tak, že krajina zostala paralyzovaná. Ďaleko nie sme od toho, že sa z časti ľudí stanú bezdomovci a žobráci. Vy to byť nemôžete?

Treba rozmýšľať a nie reagovať bez rozmyslu, na základe vybičovaných emócií zloduchmi, ktorí sú za škodenie tejto krajine platení a najradšej by ju utopili v lyžičke vody alebo predali, lebo ju nenávidia.

Gauneri sa chladnokrvne tvária, že im ide o dobro, ale pri tom sú im všetci ukradnutí a myslia len na svoje bruchá. Vyciciavajú túto krajinu alebo škodia za peniaze na objednávku.

Ale vy, čo poctivo pracujete? Vy z toho nič nemáte. Vás to stojí ťažko zarobené peniaze, tak prečo naletíte na prázdne reči?

Stačí sa len pozrieť na výsledky bratislavského magistrátu. To, čo predvádzajú, je strach a hrôza. Šibnuté návrhy a riešenia, a minuté milióny. Nič koncepčné nenavrhli ani nevybudovali, len lacné populistické blbosti. Uvediem len jeden príklad. Ten, kto to nábrežie vybudoval, dal tomu nejakú hlavu a pätu. A potom príde nejaký babrák, a z cesty spraví cyklotrasu miesto toho, aby to urobil optimálne, s ohľadom na všetky okolnosti a pre všetkých prijateľne. Vy ste nevybudovali cyklotrasu, ale zničili cestu, hrdinovia!!! Dalo sa to vyriešiť lepšie, lenže to by musel niekto pohnúť nejakým rozumom a vynaložiť námahu. Načo. Vyriešili to hlúpo, takýmto rýchlo kvasným spôsobom.

Namiesto toho, aby sme mali funkčnú cestu a príjemný cyklistický  chodník, nemáme nič.

Ja viem, že je treba cyklistické chodníky. Sám prejdem na bicykli ročne niekoľko tisíc kilometrov. Ale toto neschvaľujem ani nechcem, pretože zvažujem čo je pre a čo proti.

Nebudem si predsa sám vypiskovať na bicykli prechádzajúc okolo stoviek áut v kolóne, kde rodič bude potiť krv a nervy, aby stihol vyzdvihnúť deti zo škôl, alebo doktora. Ľudia majú tisíce dôvodov prechádzať cez mesto autom. O tom netreba s nejakým “špecialistom“ z magistrátu diskutovať.

Koľko ste spravili odkladísk alebo garáží na bicykle? Chcete aby ľudia jazdili po meste na bicykli, ale ani na jednu ste sa nezmohli.  Choďte sa pozrieť napríklad do Holandska. Sú v každom meste a koncepčne dopĺňajú mestskú infraštruktúru. Neviete urobiť ani jednu garáž na bicykle, čo je podstatne jednoduchšie, ale chcete budovať cyklotrasy?

Viete čo? Mám návrh. Urobíme garáž z magistrátu a bude pokoj.  Vymeníme nefunkčné za potrebné.

Toto je pre vás ľudia progresívne? Takto kladiete latku sebe aj tým, čo majú riadiť tento štát? Potom nastane plač a škrípanie zubami. Napríklad v kolóne, ktorá vôbec nemusela byť. Alebo keď vám zmizne bicykel, ktorý ste si nemali kam odložiť.

Nabudúce príde nejaký ďalší progresívec, hlava pomazaná a spraví z jedného pruhu diaľnice do Trnavy detské ihrisko. Alebo dá rampu na vjazd do centra mesta. Nakoniec všetkých z mesta vysťahuje, aby tam mal čistý vzduch.  Načo ho budú nejakí  ľudia znečisťovať svojou prítomnosťou.

Skúsme pri každom rozhodovaní používať rozum a vynaložme adekvátnu námahu, aby výsledné riešenie bolo kvalitné a efektívne. Je dôležité, aby bolo každé rozhodnutie logické, podložené argumentami a faktami. Nie len tak bez námahy odstrelené od pásu preto, lebo. Zavriem oči a prejdem cez križovatku. To by dobre nedopadlo, rovnako ako predchádzajúca vláda. Ľudia zavreli oči a naslepo uverili, že to tí klamári myslia vážne.  Mysleli, ale len pre seba. To asi videl každý. A kto nevidel, ten nech si kúpi aspoň slepeckú palicu. Zvýši mu to pravdepodobnosť prežitia pri prechode tou križovatkou.

Teraz si vysúkajte rukávy, nasaďte hlavu na krk a plnou parou vpred. Ak nejakú máte. Ak nie, tak bublina rýchlo vyfučí.

Čítaj tento článok na blogu Koncept


Návrat na všetky články



Značka
Veková skupina
-
Cena od-do
-