Legenda o dúhovom náčelníkovi

Na divokých, šírych stepiach , kedysi dávno žili svorne štyri indiánske kmene. Čaputiovia, Rakevšania, Progrešania a Vatingovia. Ich územia boli obklopené rozsiahlymi, úrodnými Zelenskými pláňami, ktorých sa chceli jedného dňa zmocniť. 

 
Viedol ich starý skúsený náčelník a šaman Nekonečná Dúha z kmeňa Vatingov. Meno dostal od svojho strýka Divokého Kozla, pretože už od malička sníval o tom, že svet premení na jednu veľkú dúhu.
 
Živili sa prevažne lesnými plodmi a lovením okolitých kmeňov. Rakevšania, odvážni bojovníci, ktorí trénovali hlavne na členoch vlastného kmeňa. Príkladom pre ostatných bol Naďolez. Nebolo miesto, alebo diera, do ktorej by nedokázal vliezť. Ich amulet, Fialová sova s perfektne zastrihnutým perím vyrobená zo sádry, vyzerala skoro ako živá.
 
Čaputiovia citlivo vnímali odkiaľ by mohli mať čo najväčší prospech a ako čo najlepšie poškodiť domáceho nepriateľa. Boli to obľúbenci náčelníka.
 
Vatingovia vyučovali teóriu ako správne žiť, aby sami podľa toho nežili.
 
Progrešania sa pre svoje nadanie a ušľachtilý pôvod venovali humanitným vedám a všetkému, čo by iné kmene nezvládli. Prefarbovali trávniky, stromy sadili opačne a toky riek orientovali proti prúdu. Uznajte, že toto každý nedokáže.
 
Každý rok usporadúvali obľúbené hry s názvom vylez si pre svoju funkciu. Víťazom bol ten udatný bojovník, ktorý po hlavách súkmeňovcov vyliezol čo najvyššie.
 
A takto spolu živorili, až kým na nich všetci nezabudli.
 

Návrat na všetky články



Značka
Veková skupina
-
Cena od-do
-