Európa prehrala v momente keď vojna začala

Pod Európou mám na mysli celú kontinentálnu Európu od západu až po Ural. To, že aktuálne vojna prebieha na Ukrajine neznamená, že v tom nie sú namočené všetky štáty. Sú, veď vidíme dopady. To, že sa ešte nerozšírila neznamená, že nemôže. Je to na nás. Základom pre vzniknutý konflikt je chamtivosť, mamon. Spoločnosť ovládol mamon, ktorý spôsobuje zaslepenosť a hlúpnutie. Taktiež aj egoizmus je produktom mamonom opitého mozgu. Nenažraná hydra si požiera vlastný chvost. 
 
V takejto spoločnosti je konflikt neodvratný, pretože sa stále pozerá na miesta, ktoré by mohla olúpiť. Dôvod si nájde. Kto chce psa biť, palicu si nájde. Môžete tú palicu zabaliť do pozlátka, dať jej ušľachtilý dôvod a pôvod, ale vo výsledku je to priehľadné ako slizká chobotnica a za jej chápadlami sa skrýva čistý grázel. Títo grázli sa nachádzajú vo všetkých 50 štátoch Európy. Keby sme ako spoločnosť pokročili na vyspelejšiu úroveň, tak by sa takéto niečo neudialo. Žiaľ, za posledných niekoľko storočí sme sa veľmi neposunuli od úrovne neandertálca a preto to tu takto vyzerá. Tvorba ohnísk napätí prebieha stále podľa tej istej šablóny. Vyostrovanie konfliktov medzi skupinami ľudí, predaj zbraní so zámerom ďalších ziskov v podobe území prírodného bohatstva a v neposlednom rade moci.
 
Ako sa ľudstvo poučilo z vojen minulého storočia? Európa prešla doslovne mlynčekom na mäso. Čím si získal ten fúzkatý s ofinkou sympatie ľudí? Výzorom? Asi ťažko. Rozprával, respektíve ziapal o tom, že určitá vyvolená skupina má nárok mať viac ako iná menej cenná. A ľuďom sa to čo? Áno máte pravdu. Páčilo sa im to. To nebolo len v Nemecku, ale vo všetkých kútoch Európy sa ľudia cítili byť vyvolení. Výsledok? Sto miliónov mŕtvych. Tých rozumných bolo menej a preto sa to stalo.
 
Mier sa dá uzavrieť každým dňom. Chce to len dobrú vôľu spoločenstva založenú na spravodlivosti. Dokým sa budeme klamať, že spravodlivosť je tam kde máme zisk, tak sa strata bude prehlbovať. Aj strata cenných ľudských životov.
 
Víťazom tejto vojny bude ten, ktorý pochopí a ponaučí sa.
 

Návrat na všetky články



Značka
Veková skupina
-
Cena od-do
-