Ako sa prasiatko túžilo stať čističom

Bola raz jedna krajina, v nej malá dedinka uprostred ktorej stála škola. Okrem detí navštevovalo školu aj ružové prasiatko. Prasiatko bolo dosť lenivé, chodilo poza školu, zanechávalo za sebou stále veľký neporiadok a ostatných napomínalo, ale samo sa tým nejako neráčilo riadiť.

Riaditeľ dostal spásonosnú myšlienku, že keď teda všetkých poúča, tak nech aj ukáže, ako sa taký poriadok robí. Prasiatko sa s radosťou zhostilo svojej novej špeciálnej funkcie. Vždy keď bola dajaká akcia, alebo sa niečo náhodne prihodilo, tak ho poslali dať veci do poriadku. Mali ste to vidieť, ako to zakaždým dopadlo.

Hrnce po akcii Martinky a Janka zostali špinavé, akurát na rypáčiku nejaká zaschnutá kaša. Ernestkove rozhádzané zošity upratalo tak, že všetky zhoreli. Na začiatku to vyzeralo ako sranda, ale postupom času už nikomu veľmi do smiechu nebolo.

Vyvrcholením horlivosti bolo zahladzovanie stôp v zámockej záhrade, kde akože po dvoch niekým pošliapaných záhonoch, zlikvidovalo aj tretí. Po tomto si deti povedali dosť, poriadok si robili sami a prasiatko zavreli ku ostatným do chlievika. Mamička prasiatka bola šťastná, že sú zase spolu tam, kde patria.

 

Čítaj tento článok na blogu


Návrat na všetky články



Značka
Veková skupina
-
Cena od-do
-